10 / 05 / 2024

Konya OSB parsel tahsisi

Konya OSB parsel tahsisi

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Temaşehir Konya'nın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Temaşehir Konya kapsamındaki, 37656 Ada 4 Parsel Eğitim Tesis Alanının (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 14 Ocak 2022 tarihinde onaylandı.

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Temaşehir Konya'nın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Temaşehir Konya projesinde 37595 Ada 3 Parsel Konut Alanlarının ve 37594 Ada 6 Parselde bulunan Dini Tesisin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa ulaştı. Bölgede parselasyon işlemleri tamamlandı.  

Konya 3. OSB'de 123 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 10. İcra Dairesi, Selçuklu Kayacık mahallesinde bulunan arsa ve fabrikayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün toplam fiyatı 123 milyon 23 bin 396 TL olarak belirlendi. 

Temaşehir Konya'nın geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Temaşehir Konya'nın 37594 ada 5 parsel konut ve ticaret blokları ve 37595 ada 3 parsel ticaret alanlarının geçici kabul tutanağı onaylandı.

Konya Meram'da 14.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Konya 7. İcra Dairesi Müdürlüğü, Konya İli Meram İlçesi Yaka Mahallesi, 17695 ada, 10 parsel numaralı, 3 bin 24 metrekarelik yüzölçümlü arsayı 14 milyon 336 bin 135 TL'ye icradan satıyor...

Konya Selçuk'ta 10.6 milyon TL'ye icradan satılık kalker ocağı!

Konya 9. İcra Dairesi Müdürlüğü, Konya ili, Selçuklu ilçesi, 8718 parsel, Sille Mahallesi'nde yer alan 108 bin 43 metrekare alanlı kalker ocağını 10 milyon 612 bin 70 TL'ye icradan satıyor...

Dilovası OSB’de 24 milyon liralık 4 arsa satılacak!

Kocaeli’nin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Dilovası OSB’de milyonluk arsa satılacak. 4 parsel üzerinde bulunan arsanın satış bedeli 24 milyon 206 bin 394 TL olarak belirlendi.

Konya OSB parsel tahsisi Haberi

Konya OSB parsel tahsisi

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yaptığı yazılı açıklamada, Konya'nın salgın sürecinde dahi yatırım iştahını koruduğunu belirtti.

Dünya'da yer alan habere göre; Konya'nın, Türk sanayisinin üreten gücü haline geldiğine ve yeni sanayi yatırımlarının şehrin geleceğinde kritik rol oynayacağından bahseden Kütükcü, şunları kaydetti: "23 milyon metrekare ile ülkenin en büyük üçüncü OSB'si olan Konya Organize Sanayi Bölgesi 5. Kısım Genişleme Alanı'nda tahsise açılan tüm parseller yatırımcılara tahsis edildi. Yaklaşık 7 milyon metrekareden oluşan bölgemizin yeni genişleme alanı olan 5. kısımda, 2018 yılının eylül ayında 143 yeni parseli sanayicilerimizin yatırımları için tahsise açmıştık. Geldiğimiz noktada, ekonomik zorluklara ve pandemi sürecine rağmen bu tahsislerin tamamını gerçekleştirdik. Yatırımcılarımız burada önümüzdeki 4 yıl içinde makine, otomotiv, kimya,...