07 / 05 / 2024

konya ovasının suyu

konya ovasının suyu

Konya Ovasını suyla buluşturacak Mavi Tünelin açılması, çiftçileri sevindirdi. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hepokur, "100 yıllık rüya gerçekleşti, çok mutluyuz. Hem ülkemiz hem çiftçi için çok önemli bir proje. Konya için olmazsa olmaz gerçekleşti" dedi

Konya'daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından yeni tehlike: Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, Konya depremi sonrası Konya Ovası'nı sınırlayan fayların kayma hızının çok düşük olduğunu belirtip yeni bir tehlikeye karşı uyardı. 

TOKİ’den Konya Sarayönü'nde 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!  

TOKİ Konya Sarayönü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Sarayönü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Sarayönü'nde  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Sarayönü sosyal konut projesi... 

TOKİ Konya Ilgın'da 240 ay taksitle ucuz konut fırsatı!

TOKİ Konya Ilgın 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Ilgın'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Ilgın'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Hadim sosyal konut projesi...

Konya Ilgın Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Ilgın Millet Bahçesi projesinin ihalesini 11 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Konya Ilgın'a millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Ilgın'da yeni bir millet bahçesi inşa edecek. Projenin ihalesi 24 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Konya Ovası Projesi ile ilgili 11 soru mecliste!

Konya Ovası Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muş Ovası'nın kuzeybatısında orta şiddette deprem bekleniyor!

Muş Alparslan Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, "Muş Ovası'nın kuzeybatısında, Mercimekkale ve çevresi ile Bulanık ve Malazgirt'te de orta şiddette depremler olabileceğini düşünüyoruz" dedi...

TOKİ Konya Ovası İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Konya Ovası 1-2-3 Sulamaları İkmal İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Ovası İkmal İnşaatı İşi ihalesi 20 Mayıs'ta!

Konya Ovası 1-2-3 Sulamaları İkmal İnşaatı İşi ihalesi 20 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Konya Ilgın Belediyesi'nden evsiz ve kimsesizler için prefabrik konut!

Konya Ilgın Belediyesi evsiz vatandaşlar için harekete geçti. Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, kalacak yeri olmayan vatandaşlar için prefabrik konut yaptıklarını duyurdu...

TOKİ Konya Sarayönü projesi sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Sarayönü projesinde yer alan konutların kura çekilişini gerçekleştirdi.

TOKİ Konya Sarayönü başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü projesi için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

Konya Sarayönü Ladik TOKİ başvuru tarihleri 2019!

Konya Sarayönü Ladik TOKİ başvuru tarihleri 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konut tiplerine yer veriliyor.

konya ovasının suyu Haberi

konya ovasının suyu

Konya Ovasını suyla buluşturacak Mavi Tünelin açılışının gerçekleştirilmesi çiftçileri sevindirdi. Konya Ovasını suyla buluşturacak "100 yıllık rüya" Mavi Tünel Projesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun katılımıyla 23 Aralık 2010da açıldı.

Mavi Tünel projesiyle, Akdenize boşalan Göksu Havzasındaki suyun, 414 milyon metreküplük bölümünün Konyaya aktarılması, bu suyun tarım alanlarının sulanmasında ve Konyanın içme suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanılması hedefleniyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya Ovasını suyla buluşturacak "100 yıllık rüya" Mavi Tünelin açılışını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Mavi Tünelden, nisan ayında ovaya suyun verilmesini beklediklerini ifade eden Hepokur, "100 yıllık rüya gerçekleşti, çok mutluyuz. Hem ülkemiz hem çiftçi için çok önemli bir proje. Konya için olmazsa olmaz gerçekleşti" dedi. Hepokur, Konya Ovasında çok şeyin değişeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Konyanın nem oranı artacak ve hava...