04 / 05 / 2024

konya Sahip Ata Katlı Otoparkı

konya Sahip Ata Katlı Otoparkı

Konya’nın en büyük Kentsel Dönüşüm projeleri arasında bulunan Şükran Mahallesi’nde ve Sahip Ata Katlı Otoparkında yıkım çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Milli Emlak'tan Konya'da taksitle arazi!

Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan 30 bin 352 metrekare alana sahip araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi için taksit imkanı sağlanıyor.

Konya Büyükşehir'den 24 taksitle ticaret imarlı arsa fırsatı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan 7 bin 505 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa ticaret alanı imarlı.

Konya'da 10 bin 500 metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Konya İli Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Talatpaşa Mahallesi'nde yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 10 bin 587 metrekare alana sahip.

Konya Büyükşehir tam 24 taksitle ticaret imarlı arsa satacak! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan ticaret alanı imarlı arsayı tam 24 taksitle satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa 5 bin 961 metrekare alana sahip.

Konya Sanayi Sitesi dolgusuz alana mı yapılıyor!

Konya'da hayata geçirilen ve 3 milyar yatırım bedeline sahip Konya Sanayi Sitesi'ni dolgusuz proje alanına inşa edildiği iddia edildi.

TOKİ'nin Konya Sille Mahallesi’ndeki projesi iptal edildi!

Konya Selçuklu'ya bağlı Sille Mahallesi’ndeki dağlık kesimde 201 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide TOKİ tarafından hayata geçirilen projenin iptal edilmesine karar verildi.

Medicana Ataşehir hizmete açıldı!

Tüm tıbbi branşlarda uzman sağlık profesyonellerine ve teknolojik altyapıya sahip dünya çapında bir hastane olması hedeflenen Medicana Ataşehir açıldı.

Ataşehir Modern Projesi inşaatını yarım bırakan firma 45 milyon TL tazminat aldı!

TMSF Ataşehir’de sahip olduğu arsaları Aksüs Yapı adlı şirkete Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesiyle 2016'da verdi. Sayıştay, 2018'de yaptığı denetimde ihalesiz olarak seçilen yüklenicinin bu işi sonuçlandıramayacağının anlaşıldığını belirtti.

Dünyada bisiklet yolu en uzun ikinci kent Konya!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı,yaptığı açıklamada Konya'nın, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyanın en uzun bisiklet yoluna sahip ikinci kenti olduğunu söyledi.

Tarihi 'mavi medrese' müzeye dönüştürülecek!

Sivas'taki Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa edilen 748 yıllık Gök Medrese, "Vakıflar Müzesi"ne dönüştürülecek.

Konya Karaman arası 40 dakika düşecek!

Konya'da düzenlenen mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro başta olmak üzere şehrin geleceği için kritik öneme sahip tüm yatırımların yerine getirilmesini takip edeceğini söyledi.

Konya'da ateşe dayanıklı evler üretiliyor!

Konya merkezli bir firma tarafından uçak ve hızlı trenlerde kullanılan SMC adı verilen malzemeden üretilen evler ateşte zarar görmüyor. Yüksek ısı yalıtımı özelliğine sahip evler özellikle yurt dışından büyük ilgi görüyor.

Konya Atatürk Stadyumu yıkıldı!

60 branşın spor yapma imkanına sahip olduğu Konya Atatürk Stadyumu Millet Bahçesi yapılmak üzere yıkıldı

konya Sahip Ata Katlı Otoparkı Haberi

konya Sahip Ata Katlı Otoparkı


Konya Şükran Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi 1’inci etap yıkımlarında sona gelindi. Meram Belediyesi tarafından yapılan ve Konya’ya yepyeni bir yüz getirecek olan proje kapsamındaki Sahip Ata Katlı Otoparkı da yıkılıyor. Bölgedeki en büyük yapılardan birisi olan otoparkın yıkımı ise çevre güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştiriliyor. Şükran Mahallesinde gerçekleştirilen proje toplamda 2 etaptan oluşuyor. 1’inci etabın yıkım işlemlerinin sonuna yaklaşılmasının ardından, son olarak Sahip Ata Katlı otoparkı da ortadan kaldırılıyor.





MERAM DÖNÜŞÜYOR KONYA GÜZELLEŞİYOR


Konya'nın Meram Belediyesini Türkiye’de örnek gösterilen projelerinden olan Kentsel Dönüşüm projesi bu yıl tüm hızıyla devam ediyor. Mahalledeki yapıların çoğu fonksiyonelliğini yitirmiş, işlevini kaybetmiş, ekonomik olarak ömrünü tamamlamış 40 - 50 yıllık yığma yapılardan oluşuyor. Proje tamamlandığında Şükran Mahallesi, Mevlana Müzesi, Bedesten Çarşısına yakınlığıyla da şehrin en gözde mekanlarından...