03 / 05 / 2024

kooperatif aidat faizi hesaplama

kooperatif aidat faizi hesaplama

Kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında, aidat ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli yürütüleceğine ilişkin bir hüküm bulunuyor mu? İşte yanıtı...

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmanın yapılmaması durumunda, site yönetimine kiracının ödemediği aidatlar gecikme faizi ile birlikte ev sahibinden alınır.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Aidat borçlarındaki faize kim dur diyecek?

Kat mülkiyeti kanunundaki aidat faizi bankalarla yarışıyor. Bankaların kredi kartlarına uyguladıkları aylık faiz oranları yüzde 2 seviyelerinde seyrederken, geciken site aidatları için uygulanan yüksek faiz oranları ev sahipleri ve kiracıların canını yakıyor..

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

Kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder? Yeni üyenin aidat sorumluluğu nedir?

Kooperatif gecikme faizi hesaplama!

Kooperatiflerde ortakların yüklendikleri paylar için ödeyebilecekleri para tutarı anasözleşmede belirtiliyor. Peki, kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? Kooperatif gecikme faizi ne kadar? İşte kooperatif gecikme faizi hesaplamaları..

Evimiz Kocaeli’de 1 yıl aidat ödememe fırsatı!

Pekdemir İnşaat, bu ay içinde 3+1 daire satın alanlara, aylık yüzde 0.61’den başlayan düşük banka kredi faizi, 30 aya kadar vade farksız banka kredisi seçeneği ve 1 yıl aidat ödememe fırsatı sunuyor...

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

Aidat faizi borcu nasıl hesaplanır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında aidat borcunun faize binmesi durumunda nasıl hesaplanacağı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Kooperatife ortak olmayan biri aidat ödemek zorunda mı?

Satın aldığım dairenin yer aldığı siteyi kooperatif yapmış. Binaların tapusu bulunmuyor. Kooperatife ortak değilim. Kooperatif aidatı adı altında toplanan paraları ödemek mecburiyetinde miyim? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Apartman ve sitelerde ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat alınıyor. Peki, apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

kooperatif aidat faizi hesaplama Haberi

kooperatif aidat faizi hesaplama

Kooperatif aidatı ödenmezse ne olur?

1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında, aidat ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli yürütüleceğine ilişkin bir hüküm bulunmuyor.


Ancak buna karşın, kooperatif ortaklarının ödemelerini geciktirmeleri halinde Kooperatifler Kanununun 23. maddesi çerçevesinde genel kurulca kararlaştırılmak kaydıyla borçalar kanununa uygun olarak gecikme faizi alınması mümkün bulunmaktadır.


Hak ve vecibelerde eşitlik: 

Madde 23 – Ortaklar bu kanunun kabul ettiği esaslar dahilinde hak ve vecibelerde eşittirler. 


Konut Yapı Kooperatifi Örnek Anasözleşmesinin 23/6. maddesine göre, genel kurulun, ortaklardan tahsil edilecek taksit miktar ve ödeme şartları ile gecikme halinde uygulanacak esasları belirleme yetkisi bulunmaktadır.


Genel kurulca, kooperatif amaçlarının gerçekleştirilmesi ve eşitlik ilkesi gözetilerek belirlenen ödenti, gecikme faizi vb. gibi parasal yükümlülüklerin, ortaklarca, yine genel kurulca belirlenen esaslar doğrultusunda yerine getirilmesi; aksi davranışta bulunan ortaklar içinde Anasözleşmede belirtilen...