10 / 05 / 2024

Kooperatif ana sözleşmesinde değişiklik örneği

Kooperatif ana sözleşmesinde değişiklik örneği

Kooperatif ortaklık sıfatının kazanılması ve kaybedilmesi ile ilgili esaslara Kooperatifler Kanunu'nda yer veriliyor. Kooperatif üyeleri arasında öncelikli olarak bir ana sözleşme imzalanıyor. Kooperatif ana sözleşme değişikliği mümkün mü?

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Pera GYO ana sözleşmesini güncelledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ana sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Pera GYO ana sözleşme tadili açıklaması!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ana sözleşmesini yayınladı...

İş Finansal Kiralama'nın ana sözleşmesinin tadiline SPK'dan onay!

İş Finansal Kiralama'nın ana sözleşmesinin 4 üncü maddesinin tadiline ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı izin başvurusu onaylandı.

Dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik!

Hükümet tarafından kira sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. İşte kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik..

Kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Kira sözleşmesi genellikle 1 yıllık olarak yapılıyor. Ancak kimi zaman bazı sözleşmelerde süre belirtilmemiş oluyor. Peki, kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Kooperatif ana sözleşmesinde değişiklik örneği Haberi

Kooperatif ana sözleşmesinde değişiklik örneği

 Kooperatif ana sözleşme değişikliği!

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve kamu tüzel kişileri ile özel idareler, belediyeler, köyler, cemiyetler ve dernekler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli teşkilatlara kooperatif deniyor.


Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde  onaylattırdıkları, birbirleri için bağlayıcı olan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. Bir kooperatifin kurulabilmesi için, istenen koşulların başında en az 7 ortağın bulunması ve bir ana sözleşme imzalamaları gerekiyor.


Ana sözleşmelerinde unvan, süre, merkez ve sermaye gibi değişikliklerin olması halinde Kooperatifler Kanunu hükmü gereğince  kooperatif ana sözleşmesinde değişiklikler söz konusu olabiliyor. 


Kooperatifler Kanunu'nda belirtilen “Ana Sözleşme değişiklikleri de kuruluştaki usullere bağlıdır” hükmü kapsamında  Yapı Kooperatiflerinin ana sözleşmelerinde unvan,...