15 / 05 / 2024

Kooperatif ana sözleşmesini kim alır

Kooperatif ana sözleşmesini kim alır

Kooperatifin adı ve merkezi, Kooperatifin amacı ve çalışma konuları, Kooperatifin temsiline ait hükümlerin yer aldığı Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır? Kooperatif ana sözleşmesinde bulunması gereken hükümler neler?

Kira sözleşmesini nereden bulabilirim? Kira kontratı doldurulurken nelere dikkat edilir?

Kira sözleşmesi hem kiracı hem de kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. Peki Kira sözleşmesini nereden bulunur? İşte detaylar!

Kira sözleşmesini feshetmek için eş rızası şart!

Türk Borçlar Kanunu, eşler arasındaki hukuki sınırları belirledi. Buna göre, aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Pera GYO ana sözleşmesini güncelledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ana sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Pera GYO ana sözleşme tadili açıklaması!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ana sözleşmesini yayınladı...

Avrasya GYO, Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun İli Kıran Mahallesinde yer alan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile imzalanan kira sözleşmesini 1 yıl uzattı...

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

Avrasya GYO Şişli Metrocity kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Şişli Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta yer alan gayrimenkulü için kira sözleşmesini yeniledi. 

İş Finansal Kiralama'nın ana sözleşmesinin tadiline SPK'dan onay!

İş Finansal Kiralama'nın ana sözleşmesinin 4 üncü maddesinin tadiline ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı izin başvurusu onaylandı.

İş GYO kurumsal yönetim derecelendirmesi hizmet sözleşmesini yenilemeyecek!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurumsal yönetim derecelendirmesi hizmet sözleşmesini yenilemeyecek...

Vakıf GYO İzmir projesi yönetim sözleşmesini feshetti!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İzmir Projesi proje yönetim sözleşmesini Proplan Proje Yönetim ile imzalamıştı. Ancak proje yönetim işinin Vakıf GYO nezdinde yürütülmesine karar verilmesi sebebiyle sözleşme fesedildi...

Kooperatif ana sözleşmesini kim alır Haberi

Kooperatif ana sözleşmesini kim alır

Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır?

Kooperatifin kurulabilmesi için, istenen koşulların başında en az 7 ortağın bulunması ve bir ana sözleşme imzalamaları gerekiyor. Kooperatif ana sözleşmesi, kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde  onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye deniyor.


Kooperatif ana sözleşmelerinde Kooperatifin adı ve merkezi, Kooperatifin amacı ve çalışma konuları, Kooperatifin temsiline ait hükümler, Kurucuların adı, soyadı iş ve konut adresleri, Kooperatifin çalışma şekline dair esasların yer alması gerekiyor. 



Kooperatifler Kanunu'na göre, ana sözleşmede bulunması gereken hükümler mecburi hükümler, ihtiyari hükümler ve yorumlayıcı hükümler olmak üzere üç bölüme ayrılıyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor. 


Ana sözleşmeye konacak hükümler

I – Mecburi hükümler:

Madde 4 – Kooperatif ana sözleşmesinde aşağıdaki hususlara ait hükümlerin yer olması gerektir.

1. Kooperatifin adı ve merkezi, 

2. Kooperatifin amacı ve çalışma konuları,

3....