28 / 04 / 2024

kooperatif denetçileri kimlerdir

kooperatif denetçileri kimlerdir

Kooperatiflerin tüm faaliyetlerinin mevzuat hükümleri, kanun, tüzük, yönetmelik, anasözleşme, genel kurul kararları ve iyiniyet esaslarına uygunluğu denetçi tarafından araştırılıyor. Peki, kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları nelerdir?

6 Şubat depremlerinin denetçileri kağıt üzerinde!

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat depremlerinin üstünden 1 sene geçmesine rağmen, ne yaşanılan acı ne de skandallar bitiyor. 

‘Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!

İstanbul’un 39 ilçesinden satıştaki sucuk örneklerini toplayarak laboratuvar ortamında inceleyen gıda denetçileri, inanılması güç gerçeği ortaya çıkardı. Hayvansal hücre bulunmayan  ve sadece ot ile üretilmiş sucuklar olduğu tespiti şoke etti.

Arnavutköy'de sığınağı daireye çeviren kooperatif başkanına hapis cezası!

Arnavutköy’de bin 80 daireli bir kooperatifin bodrum katlarındaki sığınak ve depo alanlarını daireye çevirip sattığı ileri sürülen kooperatif başkanı 7 yıl 3.5 ay hapis cezası aldı. 

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatif kuruyor!  

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. Sendika kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye'de dağıtım ağı oluşturacağından bahsetti.

İBB’nin kira gelirleri orantısız mı?

Sayıştay 2014 Denetim Raporu’nda İBB’nin kira gelirinin orantısız olduğunun altı çizilen raporda Sayıştay denetçileri bunun nedenini ihale sürecinin şeffaflıktan uzak yürütümesi olarak değerlendirdi.

Sayıştay'dan Fenerbahçe raporu!

Sayıştay denetçileri 2014 yılında Kalamış hakkında maliyeye şok rapor hazırlayarak, Hazineye ait Fenerbahçe'nin kullandığı 71 bin metrekare yeşil alanın işgal edildiği ve arazi üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğunu tespit etmişti.

Mardin’de Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı.

Kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu!

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Bunun için genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Peki, kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu nedir?

Kooperatif denetimini kim yapar?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Peki, kooperatif denetimini kim yapar? Kooperatif denetçisi olarak seçilecek kişilerde aranan özellikler nelerdir? İşte kooperatif denetçileri..

Kooperatif denetçisi istifa ederse ne olur?

Kooperatif denetçileri, işletme hesabiyle bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını, defterlerin düzenli bir surette tutulup tutulmadığını denetliyor. Peki, kooperatif denetçisi bu görevinden istifa ederse ne olur?

Kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Denetçiler, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik ediyor. Peki, kooperatif denetim kurulu nasıl oluşur? Denetim kurulu kooperatif yönetimini nasıl denetler?

Çevre Denetçileri için sektörel rehber yayınlandı!

ÇED, İZİN ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “ ÇEVRE DENETÇİLERİ İÇİN SANAYİ TESİSLERİ SEKTÖREL REHBERİ” projesi tamamlandı.

Bilecik'te yapı denetçileri toplantısı yapıldı!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentteki mimar, mühendis ve yapı denetim ile asansör firmaları yetkilileriyle bir araya geldi...

kooperatif denetçileri kimlerdir Haberi

kooperatif denetçileri kimlerdir

Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları!

Kooperatiflerin tüm  faaliyetlerinin mevzuat hükümleri, kanun, tüzük, yönetmelik, anasözleşme, genel kurul kararları ve iyiniyet esaslarına uygun olup olmadığının araştırılması için yapılan tüm çalışmaları denetçiler yürütüyor. Peki kimler kooperatif denetçisi olabilir?


Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre kooperatiflere, denetçi olabilmek için şu şartlar aranıyor:


Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları..

1. Türk vatandaşı olmak 


2. Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından ya da Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre mahkum olmamak 


3. Aynı zamanda kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmamak 


4. Aynı...