05 / 05 / 2024

kooperatif evlerinin tapusu nasıl olur

kooperatif evlerinin tapusu nasıl olur

Kooperatif tapusu nedir?: Kooperatifler Kanunu' nun 16. maddesinde, kooperatif ortağı olmak isteyenlerin yazılı müracaatı ile yönetim kurulu kararı doğrultusunda ortaklığa kabul şartları gerçekleştirildiği takdirde ortak olunabiliyor...

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

Balıkesir Karesi'de kooperatif evlerinin tapuları dağıtıldı!

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Maltepe Mahallesinde kooperatif evlerinin tapu dağıtım törenine katıldı. Yılmaz, kooperatif üyeleriyle sohbet ederek dertlerini dinledi.

Kooperatif kurma aşamaları 2015!

Kooperatiflerin kuruluş koşulları, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. İşte kooperatif kurma aşamaları 2015...

Kooperatif kurmak için neler gerekli?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabiliyor. Peki, kooperatif kurmak için neler gerekli?

Alınan dairenin tapusu teslim edilmediği takdirde ne yapılabilir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında tapu ile ilgili soruyu cevaplandırdı. Ev alındıktan sonra tapusu teslim edilmediği takdirde neler yapılabilir?

Kooperatif adıyla KDV soygunu!

Buna göre kimi sattığı evi kooperatif inşaatı gibi gösterip KDV'deki indirimden yararlanıp devleti trilyonlarca lira tokatlarken, kimi de vatandaşın haberi olmadan sattığı evi bankaya ipotek edip kredi çekiyor...

Kooperatif tapulu ev alınır mı?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif tapulu ev alınır mı?

Kooperatife ortak olmayan biri aidat ödemek zorunda mı?

Satın aldığım dairenin yer aldığı siteyi kooperatif yapmış. Binaların tapusu bulunmuyor. Kooperatife ortak değilim. Kooperatif aidatı adı altında toplanan paraları ödemek mecburiyetinde miyim? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

1963 yılında Gaziosmanpaşa'da 533 göçmene tapu verilmiş!

1963 yılında hükümetin Gaziosmanpaşa'da göçmenler için yaptığı evlerin tapuları verilmiş. İmar ve İskan Bakanı Gökay ve İçişleri Bakanı Bekata'nın da katıldığı merasimden sonra 533 göçmene evlerinin tapusu dağıtılmış.

Zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Bir şey üzerinde fiili hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedi oluyor. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor. Peki, zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Kooperatif sayısında yüzde 8,59 artış oldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ekim ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. 2014 Ekim ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 15,63, kooperatif sayısında yüzde 10.00 azalma oldu...

Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Taşınmaz mallar için emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Emlak vergisi, taşınmazın tapu değeri üzerinden vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Kooperatif ile alınan ev satılırsa kooperatif ortaklığı sona erer mi?

Kooperatiften daire aldım.Kooperatifin arsa sahibi ile ve müteahhit ile ihtilaflarının devam ettiğini biliyorum. Ancak şimdi dairemi satmak istiyorum. Dairemi sattığımda kooperatif ortaklığım da sona erer mi? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

kooperatif evlerinin tapusu nasıl olur Haberi

kooperatif evlerinin tapusu nasıl olur


Kooperatif nedir?


Kooperatif, tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle korumak amacıyla gerçek ve kamu tüzel kişileri tarafından kurulan teşekküllere kooperatif deniyor.


Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin ana sözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın geçerlidir. Ana sözleşme Sanayi ve Ticaret Bakanlığına verilir. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. Bu tescil ve ilanda ayni sermaye taahhüdü varsa belirtilir, kooperatifin amacı, konusu varsa süresi ve kooperatifin şubeleri ile...