12 / 05 / 2024

kooperatif hibe sözleşmesi neden feshedilir

kooperatif hibe sözleşmesi neden feshedilir

Proje sahibi kooperatif ile İl Müdürü arasında imzalanan kooperatif hibe sözleşmesi kooperatifin amacı dışında faaliyet göstermesi gibi durumlarsa feshedilebiliyor. İşte kooperatif hibe sözleşmesinin feshi nedenleri...

Tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Taşınmaz malların tapuları hibe işlemi ile bir başkası adına devredilebiliyor. Borçlar Kanunu gereğince bu işlem tarafların aralarında yaptığı sözleşmeye dayanılarak da gerçekleşebiliyor. Peki, tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Kooperatif ana sözleşmesi 2015!

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. İşte kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği...

Kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardımlaşmak amacıyla kuruluyor. Peki, kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif hisse devrinin yapılabilmesi için kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme olan hibe sözleşmesi Borçlar Kanununda düzenleniyor. Peki, hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul hibe vaadi sözleşmesi nedir?

Bir bedel karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredildiği hibe işlemini gerçekleştirecek taraflar aralarında gayrimenkul hibe vaadi sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, Gayrimenkul hibe vaadi sözleşmesi nedir? Nasıl yapılır?

Kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif üyesi,üyeliği devralmak isteyen kişi ile sözleşme imzalayarak kooperatif devrini gerçekleştirebiliyor.Peki kooperatif devir işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?İşte,kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif devir sözleşmesi örneği!

Kooperatifte hisse bir başkasına devredilebiliyor. Hissesini devreden kimsenin devrettiği kimse ile sözleşme yapması gerekiyor. Peki, kooperatif devir sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kooperatif devir sözleşmesi örneği...

Kooperatif sözleşmesi örneği!

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca, tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması gerekiyor. Peki sözleşmede nelere yer verilir? İşte kooperatif sözleşmesi örneği...

Kooperatif hisse devri sözleşmesi!

Kooperatif üyesi, üyeliği devralmak isteyen kimse ile sözleşme imzalayarak kooperatif hissesinin devrini gerçekleştirebiliyor. Peki kooperatif hisse devri sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte kooperatif üyelik devri sözleşmesi..

Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır?

Kooperatifin adı ve merkezi, Kooperatifin amacı ve çalışma konuları, Kooperatifin temsiline ait hükümlerin yer aldığı Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır? Kooperatif ana sözleşmesinde bulunması gereken hükümler neler?

Taşınmaz hibe sözleşmesi!

Taşınmaz hibesi; taşınmaz bir malı karşılık beklemeden bir başkasına vermek olarak karşımıza çıkıyor. Taşınmazın hibe edilmesi için taraflar arasında karşılıklı olarak taşınmaz hibe sözleşmesi imzalanıyor...

kooperatif hibe sözleşmesi neden feshedilir Haberi

kooperatif hibe sözleşmesi neden feshedilir

Kooperatif hibe sözleşmesinin feshi!

Proje sahibi kooperatif ile İl Müdürü arasında imzalanan ve hibe desteğinden yararlanma esasları ve yükümlülükleri ile tarafların yetki ve sorumluluklarını düzenleyen sözleşme, kooperatif hibe sözleşmesi olarak karşımıza çıkıyor.


Yukarıda tanımı verilen sözleşme; Kooperatifin amacı dışında faaliyet göstermesi, kooperatifin, hibe sözleşmesi vasıtasıyla sağlanan hibeyi kullanmak için yanlış veya eksik beyanlarda bulunması ya da sahte ve içeriği itibariyle gerçeği yansıtmayan belgeler sunması gibi nedenler dolayısı ile feshedilebiliyor.


Kooperatif hibe sözleşmesinin feshi nedenleri..

MADDE 23 – (1) İl Müdürlüğü, aşağıda belirtilen fiil veya durumlarda herhangi bir şekilde tazminat ödemeksizin hibe sözleşmesini fesheder.


a) Kooperatifin; bu Yönetmelik, Kılavuz, ilgili mevzuat ve hibe sözleşmesi hükümleri çerçevesinde yükümlülüklerinden herhangi birini yerine getirmemesi.


b) Kooperatifin tasfiye halinde olması veya iflas etmesi, işlerinin mahkemelerce idare ediliyor olması, alacaklılarla herhangi...