03 / 05 / 2024

kooperatif hissesi devri nasıl yapılır

kooperatif hissesi devri nasıl yapılır

Kooperatif ortaklığını devredilebilinyor. Hisse devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. Peki kooperatif hisse devri nasıl olur?

Osman Hilmi Özdil'in avukatı Orhan Karakuş gayrimenkul zengini çıktı!

Bank Asya ve FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in avukatı Orhan Karakuş’un Bank Asya’da 3 milyon 769 bin 810 TL'lik hesabı, Ankara’da 2 dairesi, 1 çalışma ofisi, Antalya’da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi olduğu belirlendi.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif hisse devri karar örneği!

Kooperatiflerde ortaklık sıfatının kazanılması, Anasözleşme ile bir taşınmaz malın mülkiyetine bağlı hakların kullanılmasına veya bir teşebbüsün işletilmesine bağlanabiliyor. Ortaklık devredilebiliyor. İşte kooperatif hisse devri karar örneği..

Kooperatif yönetim devri!

1163 sayılı Kanun gereğince bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif yönetim devredilebilir mi? Kooperatif yönetim devri nasıl olur?

Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Genellikle konut inşaatı yapmak için bir araya gelen kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, kooperatif kurulduktan sonra üyelerden biri üyeliğini devredebilir mi? Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Kooperatiflerde tapu devri!

Kooperatifler yapılar tamamlandıktan sonra yapıların bulunduğu yere göre yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor. Kooperatif tapu devri konutların üyelere teslimi ile oluyor. İşte, Kooperatiflerde tapu devri işlemleri!

Meram Tıp Fakültesi yeri için tapu devri gerçekleşti!

Meram Tıp Fakültesi yeri için tapu devri gerçekleşti. Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Ali Ziya Yalçınkaya," Selçuklu Belediyesi olarak son yıllarda hayatımıza geçirdiğimiz modern tesislerle sağlık sektörüne önemli katkılar sağlıyoruz.

Kağıthane'de icradan 1/2 hissesi 3 milyon 965 bin TL'ye satılık bina!

Kağıthane Merkez Mahallesi'nde yer alan 5 katlı bina İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından yarı hissesi için 3 milyon 965 bin 830 TL 'den ihaleye çıkıyor...

Kamu taşınmazlarının tahsisi ve devri hakkındaki yönetmelikte değişiklik!

Maliye Bakanlığı'nın Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik...

1937 yılında Beyoğlu Topçular Caddesi'nde bir dükkanın yarı hissesi 1.140 liraya satılıkmış!

1937 yılında Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Topçular Caddesi'nde bir dükkanın yarı hissesi bin 140 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Galata'da bir dükkanın dörtte bir hissesi 234 liraya satılıkmış.

1936 yılında Ortaköy'de 226 metrekare arsanın yarı hissesi 62 liraya satılıkmış!

1936 yılında Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda, Beyoğlu Sakız Ağacı Sokak'ta bir evin yarı hissesi bin 883 liraya satılıkmış. Yeniköy Köybaşı Caddesi'nde bir arsanın yarı hissesi 102 liraya satılıkmış.

Mirasta pay devri nasıl yapılır?

Mirasta iştirak hal bozulmadan mirasçılar arasında pay devri yapılabiliyor. Medeni Kanun ile mirasta pay devrinin yapılması bazı şartlara bağlanıyor. Peki mirasta pay devri nasıl yapılır?

Miras payının devri ve taksimi!

Miras payının devri ve taksimi hakkında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 1478 Sayılı "Miras Payının Devri ve Taksimi" Konulu Genelgesi bulunuyor. Peki, miras payının devri ve taksimi nasıl olur?

kooperatif hissesi devri nasıl yapılır Haberi

kooperatif hissesi devri nasıl yapılır

Kooperatif hisse devri nasıl olur?

Kooperatiflere gerçek kişilerin yanı sıra Kooperatifçilik Kanunu’nun 9. maddesine göre özel idareler, belediyeler, köyler gibi kamu tüzel kişileri ile cemiyetler ve dernekler, kamu iktisadi teşebbüsleri ve kooperatifler üye olabiliyor. Ortak olma işlemleri gerçek ve tüzel kişiler açısından farklılık gösteriyor.


Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif ortaklğını devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. Peki kooperatif hisse devri nasıl yapılır?


Ortaklığı devir alacak kimsenin kooperatif hakkında araştırma yaparak, devredecek kimsenin gerçekten kooperatifin ortağı olup olmadığını, ortaklık şartlarını taşıyıp taşımadığını, kooperatife borcunun bulunup bulunmadığını araştırmasında fayda bulunuyor. 


Çünkü devir, tüm hak ve yükümlülükleri içerir. Devralan kişi, devreden kişinin tüm hakkına sahip olduğu gibi onun yükümlülüklerini de üstleniyor.


Kooperatif hisse devri,...