03 / 05 / 2024

kooperatif hissesinin devredilmesi

kooperatif hissesinin devredilmesi

Kooperatif üyesi,üyeliği devralmak isteyen kişi ile sözleşme imzalayarak kooperatif devrini gerçekleştirebiliyor.Peki kooperatif devir işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?İşte,kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif hisse devri nasıl olur?

Kooperatif ortaklığını devredilebilinyor. Hisse devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. Peki kooperatif hisse devri nasıl olur?

Kooperatif dairesini satan kişi giderlerden sorumlu mudur? 

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi, 120 bin TL ödemiştim. Daireyi noterde birine sattım. Genel kurullara katılmadım, bana 14 bin TL borç çıkarmışlar, bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusunu yanıtladı...

Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için kooperatif mi kuruldu?

Diyanet çalışanları Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için bir kooperatif açtı, kooperatifin kuruş bilgisinde "Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı" deniyor...

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif aidatları şahıs hesaplarına yatırılmaz!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kooperatif aidatları yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif dairesi müteahhitin borcundan dolayı riske girer mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müteahhitten inşaat halindeyken bir bina aldım.Şartları kağıda yazdık.Ödemeleri yaptım ve kat irtifakı yazılı tapu aldım. Bazı muafiyetler olduğu için inşaatı kooperatif olarak yaptığını söyledi. Zararım olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Şehir içlerindeki sanayi tesisleri yapı kooperatif modeli ile taşınıyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, şehir içlerindeki sanayi tesislerinin yapı kooperatif modeli ile taşınmasını kaleme aldı...

Kooperatif başkanından tapu vurgunu!

Arnavutköy'de 1080 konutlu bir kooperatifin sığınak ve depo alanlarını meskene çevirerek sattığı iddiasıyla kooperatif başkanı Mehmet Ş.'nin yargılanması devam ediyor. Mehmet Ş.'nin 77 dairenin tapusunu da eşi, oğlu, gelini ve bir yaşındaki torunu üzerine yaptığı iddia edildi.

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatif genel kurul toplantıları hakkında tebliğ!

Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek Yapılması Hakkında Tebliğ, 31 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.. 

Hava Kent Akpınar Kooperatif Evleri fiyat!

Hava Kent Akpınar Kooperatif Evleri fiyat listesi 150 bin TL'den başlıyor. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konut alternatiflerine yer veriliyor...

Berat Albayrak'tan Akkuyu açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Albayrak, "Akkuyu'nun belirli hissesinin devredilmesi, sözleşmede hak olan bir durum" dedi.

Osmaniye'de kooperatif borçları yeniden yapılandırılıyor!

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kooperatif borçlarının yeniden yapılandırılacağını bildirdi.

kooperatif hissesinin devredilmesi Haberi

kooperatif hissesinin devredilmesi

Kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif ortaklıkları yapılabildiği gibi kooperatifteki kişilerin hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif ortaklığını devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. 


Ortaklığı devir alacak kimsenin kooperatif hakkında araştırma yaparak, devredecek kimsenin gerçekten kooperatifin ortağı olup olmadığını, ortaklık şartlarını taşıyıp taşımadığını, kooperatife borcunun bulunup bulunmadığının da araştırılmasında fayda görülüyor. 


Devir işlemi tüm hak ve yükümlülükleri içeriyor. Devralan kişi, devreden kişinin tüm hakkına sahip olduğu gibi onun yükümlülüklerini de üstlenmiş oluyor.


Noter huzurunda gerçekleşen hisse devrinden sonra yönetim kuruluna başvurulması gerekiyor.Böylece kooperatif ortağının üyeliği sonlanmış olarak, kooperatif hissesini devralan kimsenin ortaklığı başlamış oluyor.


Kooperatif üyelik devri için dilekçe yazılıyor.Bu dilekçe örneği şu şekildedir:


Kooperatif üyelik devir dilekçesi


Kooperatif üyeliğini devreden;

.................  KOOPERATİFİ  YÖNETİM  KURULU  BAŞKANLIĞINA...

   ...