06 / 05 / 2024

Kooperatif kararının iptali

Kooperatif kararının iptali

Kooperatif kararının iptali için dava açma süresi nedir? Kooperatif kararının iptali davası nasıl ve hangi durumlarda açılır? İşte Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek

ABD Merkez Bankası (FED) 4 yıl aranın ardından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka piyasada oluşan beklentileri boşa çıkarmayarak faizleri artırma kararı aldı. FED'in kararından sonra doların küresel piyasalarda değer kazanması bekleniyor.

Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak? Fed mart ayında faiz artırır mı? Artırırsa altın ne olur?

Küresel piyasalar, mart ayında yapılacak Fed toplantısını bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısıyla bir araya gelecek. 2 gün sürecek toplantının ardından Fed, mart ayı faiz kararını açıklayacak. Altın, dolar ve piyasaların gözü bu toplantıda olacak.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Tanju Özcan emlak vergisi zammının iptali için mahkemeye başvurdu!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, emlak vergisine yapılan yüzde 18 oranında zammı kabul etmediğini beyan ederek, mahkemeye kararın iptali için başvuracağını belirtti.

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

15 maddede site yönetimlerinde kararların iptali!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site yönetimlerinde kararların iptali" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

Kooperatif kararının iptali Haberi

Kooperatif kararının iptali

Kooperatif kararının iptali!

Kooperatif Kanunu gereğince aşağıda yazılı kimseler kanuna, anasözleşme hükümlerine ve iyi niyet esaslarına aykırı olduğu iddiası ile Genel Kurul kararları aleyhine, toplantıyı takip eden günden başlamak üzere bir ay içinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yerdeki mahkemeye başvurabilirler. 

1. Toplantıda hazır bulunup da kararlara aykırı kalarak keyfiyeti tutanağa geçirten veya oyunu kullanmasına haksız olarak müsaade edilmeyen yahut toplantıya çağrının usulü dairesinde yapılmadığını veyahut gündemin gereği gibi ilan veya tebliğ edilmediğini yahut da Genel Kurul toplantısına katılmaya yetkili olmayan kimselerin karara katılmış bulunduklarını iddia eden pay sahipleri; 

2. Yönetim Kurulu; 

3. Kararların yerine getirilmesi Yönetim Kurulu üyeleri ile denetçilerin şahsi sorumluluklarını mucip olduğu takdirde bunların her biri; 

Bozma davasının açıldığı ve duruşmanın yapılacağı gün, Yönetim Kurulu tarafından usulen ilan olunur. 

Birinci fıkrada yazılı bir aylık...