02 / 05 / 2024

kooperatif kuruluş izni dilekçe örneği

kooperatif kuruluş izni dilekçe örneği

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilir. İşte kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği..

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Kooperatif çeşitleri!

Kooperatiflerin kuruluş amaçları nedeniyle birçok çeşitleri bulunuyor. Kooperatif çeşitleri haberimizin içerisinde yer alıyor...

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Yeni nesil kooperatif anlayışı ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, yeni nesil kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de konut geliştireceklerini belirtti. 

Kurulan şirket ve kooperatif sayısı Temmuz'da 10 bin 394 oldu!

Türkiye'de Temmuz'da 10 bin 394 şirket ve kooperatif kuruluşu gerçekleştirildi. Kurulan şirket ve kooperatiflerin 3 bin 632'si ticaret, 1593'ü imalat ve 1280'i inşaat sektöründe yer aldı.

Mart ayında 937 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye'de Mart'ta 8 bin 425 şirket ve kooperatif kuruluşu gerçekleştirildi. Kurulan şirket ve kooperatiflerin 2 bin 840'ı ticaret, 1286'sı imalat ve 937'si inşaat sektöründe yer aldı.

Kooperatif aidatları şahıs hesaplarına yatırılmaz!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kooperatif aidatları yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı 2019!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

İspanya’da oturum izni almak artık kolay!

Çeşitli ülkelerde uluslararası gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Hardal Global'in Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Şekip Hardal, sadece 10 bin Euro’ya İspanya’da oturma izni aldıklarını söyledi.

Kooperatif genel kurul toplantıları hakkında tebliğ!

Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek Yapılması Hakkında Tebliğ, 31 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.. 

OSB'lerde yeni düzenleme yürürlüğe girdi!

OSB'lerde yeni düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni Kanun ile OSB’ler artık gayrimenkul yatırım ortaklığı kurabilecek. Bakanlar Kurulu izni ile yurt dışında OSB kurulabilecek..

Yabancıya oturma izni konut satışlarını artıracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, yabancı yatırımcılara oturma izni verilmesiyle geçen yıl konut satışından elde edilen 5 milyar doların, ilk etapta 10 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Bank of China İstanbul'a geliyor!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, BDDK tarafından dünyanın en büyük bankalarından Bank of China'ya (BOC) Türkiye'de kuruluş izni verildiğini bildirdi.

kooperatif kuruluş izni dilekçe örneği Haberi

kooperatif kuruluş izni dilekçe örneği

Kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği!

Kooperatifler, Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar oluyor.


Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilir. 


Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. Kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği şu şekilde:


KOOPERATİF KURULUŞ İZNİ BAŞVURU FORMU                                            


.......... VALİLİĞİN(Bayındırlık...