15 / 05 / 2024

kooperatif ortaklığı başvuru dilekçesi örneği

kooperatif ortaklığı başvuru dilekçesi örneği

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabiliyor.Peki kooperatif ortaklığına nasıl girilir?

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kura sonuçları açıklandı mı? Dev projeye başvuru yapanlar acil bakın!

Türk Hava Yolları-Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Arnavutköy 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon kura sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Dev projeye başvuru yapanlar acil bakın...

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Nurol GYO'dan sermaye artırımına ilişkin SPK başvuru sonucu açıklaması!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tahsisli sermaye artırımına ilişkin SPK başvuru sonucu hakkında açıklama yaptı.

Halk GYO sermayesini 928 milyon TL'ye çıkarmak için başvuru yaptı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın çıkarılmış sermayesinin 858 milyon TL'den 928 milyon TL'ye artırılmasıyla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldı.

Emlak Konut 2 milyar TL ihraç tavanı limit alımı için başvuru yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı azami 2 milyar TL nominal değerli ihraç tavanı limit alımı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldı ..

TSKB GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yaptı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermayesini 300 milyon TL'ye çıkarılması işlemine ilişkin olarak SPK'ya başvuru yaptı...

Vakıf GYO'nun tahvil ihracı başvuru formu güncellendi!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) tahvil ihracı başvuru formu hakkında açıklama yaptı.

Özak GYO'dan 7143 sayılı Kanun kapsamında başvuru!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dün yaptığı yazılı açıklamada Özak GYO'dan 7143 sayılı Kanun kapsamında başvuru yaptığını bildirdi.

Avrasya GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yaptı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşme tadili izni için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yaptı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşme tadiline ilişkni Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı...

Yeni Gimat GYO esas sözleşmesi tadili için başvuru yaptı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. maddesinin tadil edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yaptı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin 3. maddesi ve 6 maddesini içeren değişiklikler için SPK'ya başvuru yaptı.

kooperatif ortaklığı başvuru dilekçesi örneği Haberi

kooperatif ortaklığı başvuru dilekçesi örneği

Kooperatif ortaklığına nasıl girilir?

Kooperatiflerin kuruluş koşulları, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor.Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor.Eğer bu sayı tamamlanamaz ise durumunda kooperatif kurulamıyor.


Ortak olmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvurabiliyorlar. Kurulda toplanan kişilerden imzalar alınarak noterin onayına bırakılıyor.


Kooperatifler ve üst kuruluşlarının unvanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerine yer verilemiyor. Ayırca; Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamıyor. 


Şubeler, merkezin sicil kaydına atıf yapılmak suretiyle bulundukları yer ticaret siciline tescil olunuyor. Ticaret Bakanlığı, ana sözleşmelerin, kanunun ihtiyari hükümlerinden ayrıldığını ileri sürerek kooperatifleri kuruluşuna izin vermekten kaçınamıyor.


Kooperatife ortaklı için gerekli belgeler,İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan alınacak),Nüfus Kağıdı Örneği (Muhtarlıktan veya işyerinden alınacak),3 Adet Vesikalık Fotoğraf ve...