08 / 05 / 2024

Kooperatif ortaklığı çıkarma

Kooperatif ortaklığı çıkarma

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmede ortaklığın bozulacağı durumlarında belirtilmesi gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Vakıf GYO'nun İzmir Konak Karma Projesi değerleme raporu!

Vakıf GYO İzmir Konak Karma Projesine ilişkin, Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği Madde 22 (d) uyarınca hazırlatılan değerleme raporunu yayınladı.

Vakıf GYO İzmir Konak Karma Projesi için yapı ruhsatı aldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8601 Ada 1 Parsel'de bulunan arsa üzerinde yapılacak olan İzmir Konak Karma Projesi'nin Yapı Ruhsatı 16 Nisan 2020 tarihinde alındı.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Yeşil GYO Esenyurt karma projesi 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul, Esenyurt, 2945 ada, 58 nolu parselde bulunan karma projeye ilişkin 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Vakıf GYO Konak Karma Projesi'nde imzalar atıldı!

Vakıf GYO, İzmir Konak Karma Projesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi için İlk İnşaat-Kaf Teknik Yapı İş Ortaklığı ile anlaştı.

Yeşil GYO Esenyurt karma projesi değerleme raporu yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO Esenyurt karma projesi değerleme raporu yayınlandı.

Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Kooperatif ortaklığından ayrılma şartları nelerdir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Vakıf GYO'nun İzmir karma proje ihalesini Proplan Proje kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Konak Mersinli Mahallesi'nde yer alan arsasına karma proje inşa edilecek. İhaleyi Proplan Proje Yönetim ve Danışmanlık kazandı.

İş GYO Tuzla'daki karma projenin değerleme raporunu açıkladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Tuzla'da bulunan karma projeye ait değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen gayrimenkul değerleme raporu..

İş GYO, Tuzla Karma Projesi'nin işletmeci şirketini belirledi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Tuzla'daki Tuzla Karma Projenin işletimi konusunda hangi şirketten hizmet aldığını yayınlamıştır.

İş GYO, Tuzla Karma Projesi'nin işletmesi için anlaştı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Tuzla'da geliştirilmekte olan ofis ve ticari alandan oluşan Tuzla Karma Projesi'nin işletilmesi konusunda bir şirketle anlaşıldığını KAP'a bildirdi.

İş GYO İstanbul Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu Hakkında Raporunu yayımladı. İşte İş GYO Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu...

Kooperatif ortaklığı çıkarma Haberi

Kooperatif ortaklığı çıkarma

Kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

Kooperatifler ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri müşterek sahip olunan ve demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılamak üzere gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu özerk bir teşkilat olarak ifade ediliyor. 


Gayrimenkul işletme kooperatifi, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapar ve uhdesindeki gayrimenkulleri işleterek kazanç elde eder. Bu doğrultudaarsa, arazi, bina vb. gayrimenkulleri edinen bunları değerlendiren bir kooperatif türü olarak tanımlanabiliyor. Peki, kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?


Kooperatif ortaklığının bozulabilmesi için, ortaklığın bozulacağı hususların kooperatif ana sözleşmesinde açıkça belirtilmesi gerekiyor. Ana sözleşmede açıkça belirtilmeyen sebeplerden dolayı kooperatif üyeleri ortaklıktan çıkarılamıyor.


Ortak, girişte aranılan şartları sonradan kaybederse, giriş koşullarını taşımadığı halde hileli giriş yaptığı sonradan anlaşıldığında ortaklıktan çıkarılabiliyor. 


Ortaklıktan çıkarılma teklifini yönetim kurulu genel kurula...