03 / 05 / 2024

kooperatif ortaklığından çıkarma

kooperatif ortaklığından çıkarma

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmede ortaklığın bozulacağı durumlarında belirtilmesi gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

Kooperatiften çıkarılma nedenleri!

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince; Kooperatif ortaklığından çıkarılmayı gerektiren sebepler anasözleşmede açıkça gösterilmesi gerekiyor. Aksi halde anasözleşmede yazmayan kooperatif çıkarılma nedenleri öne sürülerek ortak çıkarılamıyor..

İslam Memiş bombayı patlattı! Paraları yastık altından çıkarma zamanı! Gram altında büyük fırsatlar geliyor!

Bu hafta dolar, altın ve gümüşte yeni gelişmeler yaşanıyor. Peki doların durumu ne olacak? Gümüş fiyatı yükseliyor mu? Altın yatırımcısı ne yapmalı? Altın satmak için ya da altın almak için uygun zaman mı? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bir bir açıkladı. İşte detaylar…

Emlak Konut GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için UNTD İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sözleşmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'ndan Doğanbey Köyünde gayrimenkul eğitimi!

Türk tipi gayrimenkul danışmanlığı modeliyle hizmet veren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO), Aydın Söke'nin Doğanbey Köyü Müzesinde yaptığı gayrimenkul eğitim toplantısında sektördeki yenilikleri anlattı.

Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son dakika gelişmesi! Projenin ruhsatı yenileniyor!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan, Esenyurt ilçesi Yeşilkent Mahallesi 2945 ada 59 parselde yer alan Innovia 4 projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte İnnovia 4 projesindeki son durum...

Nurol Gayrimenkul ofis katı satıp döviz borcunu kapadı

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada Nurol Tower'da bir ofis katının satışının gerçekleştirilerek elde edilen gelirin banka kredilerinin kapatılmasında kullanıldığı ifade edildi.

V Mall İstanbul AVM 2024'te açılıyor!

Başakşehir'de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan alınan arsada İsra Holding tarafından inşa edilen V Mall İstanbul AVM, 2024 yılının ilk çeyreğinde kapılarını açıyor.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2022 fiyat listesi!

Yeni konut yatırımları için harekete geçen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan dev proje geliyor. Emlak Konut GYO yeni projesi olan Avcılar Firuzköy'ün tüm detaylarını açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin detayları...

İntikal işlemlerinde pay belirsizliği ortadan kalkıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "5831 sayılı Kanuna ilave edilen madde ile miras ortaklığından doğan elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesi kolaylaştı" şeklinde konuştu.

Siteler kooperatif tarafından yönetilebilir mi? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında kooperatif tarafından yönetilen siteleri kaleme aldı. 

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Vakıf GYO İzmir Konak Karma Projesi için yapı ruhsatı aldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8601 Ada 1 Parsel'de bulunan arsa üzerinde yapılacak olan İzmir Konak Karma Projesi'nin Yapı Ruhsatı 16 Nisan 2020 tarihinde alındı.

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Yeni şehir hastanesi projesinde kamu-özel ortaklığından vazgeçildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, iki ayrı grupta hayata geçirilecek olan şehir hastanelerinde kamu-özel ortaklığı modelinin uygulanmayacağını söyledi.

kooperatif ortaklığından çıkarma Haberi

kooperatif ortaklığından çıkarma

Kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

Kooperatifler ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri müşterek sahip olunan ve demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılamak üzere gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu özerk bir teşkilat olarak ifade ediliyor. 


Gayrimenkul işletme kooperatifi, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapar ve uhdesindeki gayrimenkulleri işleterek kazanç elde eder. Bu doğrultudaarsa, arazi, bina vb. gayrimenkulleri edinen bunları değerlendiren bir kooperatif türü olarak tanımlanabiliyor. Peki, kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?


Kooperatif ortaklığının bozulabilmesi için, ortaklığın bozulacağı hususların kooperatif ana sözleşmesinde açıkça belirtilmesi gerekiyor. Ana sözleşmede açıkça belirtilmeyen sebeplerden dolayı kooperatif üyeleri ortaklıktan çıkarılamıyor.


Ortak, girişte aranılan şartları sonradan kaybederse, giriş koşullarını taşımadığı halde hileli giriş yaptığı sonradan anlaşıldığında ortaklıktan çıkarılabiliyor. 


Ortaklıktan çıkarılma teklifini yönetim kurulu genel kurula...