03 / 05 / 2024

kooperatif tapusunun masrafı nedir

kooperatif tapusunun masrafı nedir

Kooperatif tapu masrafları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı' nın görüşü alınarak Maliye Bakanlığı' nca tespit ve ilan edilmiştir. Kooperatif tapu masrafları binde 5,4 olarak belirlenmiştir...

Kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

Kooperatif Genel Kurulu, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Kooperatif denetçileri, genel kurul namına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder. Peki, kooperatif denetçisi istifa edebilir mi?

Kooperatif kuruluş aşamaları!

Kooperatifin kuruluş aşamaları, Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, kooperatif kurulabilmesi için en az 7 ortak olması ve ana sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte kooperatif kuruluş aşamaları..

Kooperatif nasıl kapatılır?

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabilen kooperatifin ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif dağılma nedenleri nelerdir? Kooperatif nasıl kapatılır?

Kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir?

Kooperatif yönetim kurulu; kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak ifade ediliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir? Yönetim kurulu üyelerinde hangi şartlar aranır?

Kooperatif nasıl feshedilir?

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kurulan kooperatif nasıl feshedilir?

Kooperatif nasıl tasfiye edilir?

Kooperatiflerde mahkemece veya genel kurulca tasfiye memurları seçilmediği takdirde tasfiye işlerini yönetim kurulu yapar, Tasfiye kurulu üyelerine, atamayı yapan merci tarafından tespit edilecek miktarda ücret ödenir. Peki, kooperatif nasıl tasfiye edili

Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları!

Alınan Yargıtay Kararları gereğince konut kredilerinde tüketicilerden alınan masraflar arasında bulunan konut kredisi dosya masrafı iade edilebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle bankaya daha sonra ise tüketici hakem heyetine dilekçe gönderilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği..

Konut kredisi dosya masrafı alınır mı?

Konut kredisi dosya masrafı ile ilgili alınan yargıtay kararlarına göre, ne için ödediğini bilmeden dosya masrafı ödeyen tüketiciler bunu geri alabilir mi? Konut kredisi dosya masrafı alınır mı?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi ile ilgili yargıtay kararı!

Konut sahibi olmak için bankadan kredi kullanan kimseler ödedikleri konut kredisi dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. Peki iade nasıl yapılır? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi ile ilgili yargıtay kararı..

Çandarlı Kooperatif Sanayi Sitesi dükkanları satışa çıktı!

Çandarlı liman Bölgesi’ndeki Kooperatif Sanayi Sitesi’nde üye kayıtları başladı. Kâr marjı olmadan kooperatif tarafından yapılan dükkânlar maliyetinden; “150.000 TL” den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Muhtar tapusunun geçerliliği!

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor. Peki, Muhtar tapusunun geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

kooperatif tapusunun masrafı nedir Haberi

kooperatif tapusunun masrafı nedir


Kooperatif tapu masrafları!


Kooperatif tapu masrafları yapılan düzenlemeyle şöyle açıklanmıştır: 


13. a) (Değişik: 18/2/2009-5838/17 md.) Arsa ve arazi üzerine yeniden inşa olunacak bina vesair tesislerin tescilinde (Her bir bağımsız bölüm vesair tesis için) Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak Maliye Bakanlığınca tespit ve ilan edilmiş bulunan sosyal mesken, işçi evleri ve bunlardan daha düşük nitelikteki meskenlerin tescilinde (Her bir bağımsız bölüm için) Tapu siciline tescil yapılmaması halinde de bu harcın tahsili aynı esaslar dahilinde yürütülür.

b) Meşfu payın şüf’a hakkı sahibi tarafından ilama müsteniden iktisabında, kayıtlı değer üzerinden

c) (Değişik: 18/2/2009 – 5838/17 md.) (a) fıkrası dışında kalan her nevi cins ve kayıt tashihinde (her bir işlem için)

14. (Değişik : 21/1/1982 – 2588/17 md.)

Tapu Harcı mevzuuna giren işlemlerle ilgili tescil ve şerhlerin terkininden 

15....