06 / 05 / 2024

kooperatif temsilci ücretleri

kooperatif temsilci ücretleri

Kooperatif birliklerinin en yetkili organı anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde kooperatif temsilcilerinden teşekkül eden genel kuruldur. Peki temsilci nasıl seçilir? İşte kooperatif temsilci isteği dilekçesi...

Kooperatif genel kurul toplantısı başvuru müracaat formu!

Kooperatif genel kurul toplantısı için Valilikten temsilci isteği yapılabiliyor. Bu istek Kooperatif genel kurul toplantısı başvuru müracaat formu ile yapılabiliyor. İşte kooperatif genel kurul toplantısı başvuru müracaat formu..

Kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Kooperatif dağılma sebepleri nelerdir?

Kooperatif adını ancak Kooperatifler kanununa göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler kanunen bazı durumlarda ise dağılabiliyor. Peki, kooperatif dağılma sebepleri nelerdir? İşte kooperatif dağılma sebepleri..

Kooperatif ne zaman fesh olur?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Peki, kooperatif ne zaman fesh olur?

Kooperatif feshi nasıl yapılır?

Bir kooperatifin konut inşası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır? İşte kooperatif feshi işlemleri..

İlk abonelik ücretleri ne kadar?

İşyeri veya ev gibi bir taşınmaza taşınılması durumunda bazı aboneliklerin de alınması gerekli oluyor. Bu abonelikler için gerekli evraklar ile abonelik dağıtım şirketlerine müracaatta bulunuyor. Peki, ilk abonelik ücretleri ne kadar?

Kadastro bilirkişi ücretleri!

Kadastro çalışma alanı içerisindeki taşınmaz malların sınırlandırma ve tespitlerinde bilgisine başvurulmak üzere, kadastro ekipleri görevlendirilebiliyor. Peki, kadastro bilirkişi ücretleri nasıl ödenir? İşte kadastro bilirkişi ücretleri..

Bilirkişi ücretleri 2015!

Bilirkişi ücreti, bilirkişiye sarf etmiş olduğu emek ve mesaisi karşılığı ödenen ücret oluyor. Dava, mahkemece hangi sıfatla görülüyorsa bilirkişi ücreti de buna göre belirleniyor. Peki, bilirkişi ücretleri 2015 ne kadar?

Kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır?

Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Peki, kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır? Hangi durumlarda ortaklığa son verilir?

Kooperatif ortaklığının sona ermesi!

Yapı kooperatiflerinde ortakların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kooperatif üyeliğinden çıkmak, ortakların hakları arasında yer alıyor. Peki, kooperatif ortaklığının sona ermesi için ne yapılır? Ortaklık nasıl sona erer?

Kooperatif teslimlerinde KDV!

Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce kuruluyor. Kooperatif üyelerince belirlenen koşullarda bina inşaatı yapılıyor. Peki, kooperatif teslimlerinde KDV oranı nedir?

Kooperatif istifa dilekçesi örneği!

Kooperatif üyelerinin kanunen kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden bir dilekçe ile haber verilerek yapılıyor. İşte kooperatif istifa dilekçesi örneği..

Kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu!

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Bunun için genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Peki, kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu nedir?

kooperatif temsilci ücretleri Haberi

kooperatif temsilci ücretleri

Kooperatif temsilci isteği dilekçesi!

Kooperatif birliklerinin en yetkili organı anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde kooperatif temsilcilerinden teşekkül eden genel kuruldur. Yönetim kurulu üyelerinin temsilci seçilmesi mümkün oluyor. Peki kooperatif temsilci istemi nasıl yapılır?


Kooperatif temsilci isteği dilekçe örneği...

Sayı :  

…/.../…

Konu : Temsilci İsteği


................... VALİLİĞİNE

(Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü)


Kooperatifimizin ………… yılı olağan/olağanüstü genel kurul toplantısı; …/…/…. günü, saat …’de …… adresinde yapılacaktır.


Toplantının yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılmaması durumunda, Bakanlığınızdan yeniden temsilci isteminde bulunulacaktır.


Bilgi edinilmesini, genel kurul toplantısında Bakanlığınızdan …… adet temsilcinin hazır bulundurulmasını arz ederim.



Çağrıya Yetkili Kişilerin

İsim ve İmzaları

(En Az 2 Kişi)


KOOPERATİFİN :

UNVANI :

TİCARET SİCİL NO :

VERGİ NO :

ORTAK SAYISI :

TELEFON :

YAZIŞMA ADRESİ :


EKLERİ :

1-Çağrı için alınan kararın örneği,


2-Çağrıyı...