11 / 05 / 2024

kooperatif tescil işlemleri

kooperatif tescil işlemleri

Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. İşte kooperatif tescil işlemleri..

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden de tapu işlemlerinin, devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulunda arz ettiklerini açıkladı..

Tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak!

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinin tespit edilmesi ve bunların tapu siciline tescil edilmesine ilişkin mutabakat kapsamında, tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak.

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Arsa ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bu işleme ifraz deniyor. İşte arsa ifraz işlemleri..

Tapu devir işlemleri 2015!

Gayrimenkullerin bir başkası adına tescil edilmesi için devir işlemlerinin tapu müdürlüklerinde yapılması gerekiyor. Peki, tapu devir işlemleri 2015 nelerdir? Tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif tescil işlemleri!

Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. İşte kooperatif tescil işlemleri..

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Yabancı uyruklu tapu işlemleri!

Tapu Kanunu gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, tapuda gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar tapu harcı ödenir? İşte yabancı uyruklu tapu işlemleri...

kooperatif tescil işlemleri Haberi

kooperatif tescil işlemleri

Kooperatif tescil işlemleri!

Kooperatifler; tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara deniyor. 


Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Kooperatif sözleşmesinde bulunması gerekli hususlar şu şekilde sıralanıyor:

Sözleşme onay tarihi,

Kooperatifin unvanı ve merkezi,

Kooperatifin amacı ve çalışma konuları, varsa süresi,

Ortaklık sıfatını kazandıran ve kaybettiren hal ve şartlar,

Kooperatifin sermayesi ve bunun nakdi kısmına karşılık olarak ödenen en az miktar ve her ortaklık payının değeri,

Ortaklık payı belgelerinin ada yazılı olduğu

Ortakların ayni sermaye koyup koymayacakları, Ayni sermaye ve devralınan akçalı kıymetlerle işletmelerin neden ibaret oldukları ve bunlara...