24 / 07 / 2024

kooperatif üst yönetim kuruluşu

kooperatif üst yönetim kuruluşu

Kooperatifler ve üst yönetim kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri ile bunların eş ve hısımlarının bağdaşmayan görevlerine ilişkin tebliğ, 27 Haziran 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 11 Ocak'ta!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu, 11 Ocak 2021 Pazartesi günü, saat 11.00'de Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No:36 Sinpaş Plaza Beşiktaş İstanbul adresinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. 

Galatasaray yönetim kurulu gayrimenkuller için istediği yetkileri alamadı!

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim kurulu için Galatasaray Adası, Mecidiyeköy'deki arsa ve Beyoğlu'ndaki bina üzerinde istenen yetkiler alınamadı.

Torunlar GYO yönetim kurulu üyelerini seçti!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 31 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen toplantısında yönetim kurulu üyelerini ve üst düzey yöneticilerini seçti.

Akiş GYO yönetim kurulu üyelerini seçecek!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 28 Aralık'ta yapılacak olan olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerini ve bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçecek.

Hamdi Akın yeniden Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Akfen Holding Yönetim Kurulu görev dağılımı ve üst yönetim atanmasına dair yönetim kurulu kararını açıkladı. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Hamdi Akın olarak seçildi.

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kooperatif yönetim kurulu görev süresi!

Kooperatiflerde oluşturulan yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak nitelendiriliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu görev süresi kaç senedir?

Kooperatif yönetim devri!

1163 sayılı Kanun gereğince bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif yönetim devredilebilir mi? Kooperatif yönetim devri nasıl olur?

Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güçsav oldu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu görev dağılımı ve üst yönetim atanmasına dair yönetim kurulu kararını açıkladı. Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası İbrahim Süha Güçsav seçildi.

Seha Yapı yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor!

Seha Yapı, gerçekleştirdiği üst düzey atamalarla yönetim kadrosunu güçlendiriyor. Geçtiğimiz haftalarda Seha Yapı'ya Genel Müdür olarak atanan Tuncay Lamcı'nın ardından, şirketin Genel Müdür Yardımcılığı görevi için iki önemli atama gerçekleştirildi.

Seha Yapı üst düzey atamalarla yönetim kadrosunu güçlendiriyor!

Seha Yapı, gerçekleştirdiği üst düzey atamalarla yönetim kadrosunu güçlendiriyor. Geçtiğimiz haftalarda Seha Yapı'ya Genel Müdür olarak atanan Tuncay Lamcı'nın ardından, şirketin Genel Müdür Yardımcılığı görevi için iki önemli atama gerçekleştirildi.

kooperatif üst yönetim kuruluşu Haberi

kooperatif üst yönetim kuruluşu

TEBLİĞ


Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:


KOOPERATİFLER VE ÜST KURULUŞLARININ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE DENETÇİLERİ İLE BUNLARIN EŞ VE HISIMLARININ BAĞDAŞMAYAN GÖREVLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ


(TEBLİĞ NO: TGM-2011/01)


             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; kooperatifler ve üst kuruluşlarının  yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri ile bunların eş ve ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarının bağdaşmayan görev alma yasaklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


             Dayanak

             MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 86  ve  Ek 3 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


             Tanımlar

 ...