04 / 07 / 2024

kooperatif üyeleri nerelerde çalışamaz

kooperatif üyeleri nerelerde çalışamaz

Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre kooperatiflerde bağdaşmayan görevler nelerdir? Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri nerelerde ücretli görev alamazlar? İşte 1163 sayılı kanun esasları...

Bornova Evka-4 Yapı Kooperatif üyeleri tapularına kavuştu!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Evka-4 Yapı Kooperatifi ortaklarının 25 yıllık tapu hasretine son verdi. Başkan Atila, “Mutlu ve huzurlu yaşamanızı diliyorum” dedi.

Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Emlak vergisini kim öder?

Kooperatif üyeliğinden çıkarılma kararının iptali istemi!

Kooperatif üyeleri kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde ortaklıktan çıkarılabiliyor. Ancak anasözleşmede açıkça gösterilmeyen sebeplerle ortaklıktan çıkarılan ortaklar bunun iptalini isteyebiliyor. İşte kooperatif üyeliğinden çıkarılma kararını

Kooperatif konut satışlarında dikkat edilmesi gerekenler!

Kooperatif üyeleri farklı gerekçelerle kooperatif hisselerini ya da evlerini satabiliyorlar. Böyle bir durumda da sürprizle karşılaşabiliyorlar. Söz konusu sürprizler vergiyle ilgili olanlar...

TOKİ Onikişubat Konutları'nda kuralar çekildi!

Onikişubat Belediyesi'nin başlattığı toplu konut projesinde ev sahibi olmaya hak kazanan kooperatif üyeleri, bugün çektikleri kat kuraları ile dairelerinin yerlerini belirledi.

Kooperatif kurmak için neler gerekli?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabiliyor. Peki, kooperatif kurmak için neler gerekli?

İnşaat Mühendisler Odası üyeleri Sinta Beton'u inceledi!

İnşaat Mühendisler Odası (İMO) Bursa Şubesi Genç İMO üyeleri, SİNTA Beton, Prefabrik ve Çelik Üretim Tesisleri’ne teknik gezi düzenleyerek, teoride öğrendikleri uygulamaları yerinde inceledi.

Kuyumcukent Gayrimenkul yönetim kurulu üyeleri!

Kuyumcukent Gayrimenkul yatırımları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul yönetim kurulu üyelerini yayınladı.İşte Kuyumcukent Gayrimenkul yönetim kurulu üyeleri...

TMMOB üyeleri, yurtdışına gitmek için Bakanlıktan izin alacak!

Hazırlanan İmar Kanunu taslağıyla yönetmelik çıkarma izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ’na geçirilmesi planlanan TMMOB üyeleri, yurtdışındaki bir toplantıya katılmak için de Bakanlık’tan izin alacaklar.

Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortası, devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 1 yıllık deprem sigorta süresinin dolması halinde zorunlu deprem sigortasının yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Kırsal dönüşüm nerelerde ve nasıl uygulanacak?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı kanun ile, kentte bulunan riskli alanlardaki riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kırsal dönüşüm nedir? Kırsal dönüşüm nerelerde ve nasıl uygulanacak?

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

Ankara’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası'nda da değişiklikler içeren yeni bir torba yasa tasarısı hazırlığı yapıldığı gerekçesiyle meşaleli eylem yaptı.

Türk Metal üyeleri Ekşioğlu Kardelen Evleri'nden indirimli ev alacak!

Türk Metal Sendikası ile Kemal-Hasan Ekşi İnşaat arasında Ekşioğlu Kardelen Evleri ile ilgili indirim protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde sendika üyeleri Ekşioğlu Kardelen Evleri'nden indirimli ev satın alma imkanına sahip olacak.

kooperatif üyeleri nerelerde çalışamaz Haberi

kooperatif üyeleri nerelerde çalışamaz

Kooperatiflerde bağdaşmayan görevler!

Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri; bu kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının hissedarı oldukları şirketlerde, katıldıkları vakıflarda ve diğer teşekküllerde yönetim kurulu üyesi veya denetçi olamazlar, personel olarak yahut başka bir şekilde ücretli görev alamazlar.


Birinci fıkrada belirtilen diğer görevleri bulunmasına rağmen kooperatif ve üst kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi veya denetçi olarak seçilenler, seçildikleri tarih itibariyle diğer görevlerinden ayrılmak zorundadırlar. 


Bu görevlerinden ayrılmayanların yönetim kurulu üyeliğine veya denetçiliğe seçilmelerine ilişkin işlemler hükümsüzdür. Seçildikten sonra birinci fıkradaki diğer görevleri edinen kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçilerinin sonradan edindikleri görevlere ilişkin seçilme veya görevlendirme işlemleri ile sözleşmeler de hükümsüzdür. 


Yönetim kurulu üyeliğine veya denetçiliğe seçilme işlemleri bu şekilde hükümsüz olanların yerlerine yedekleri çağrılır.


Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim...