03 / 05 / 2024

kooperatif yönetim kuruluna kimler seçilmez

kooperatif yönetim kuruluna kimler seçilmez

Kooperatif Yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak ifade ediliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Soner Yılmaz, yeniden Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tek-Art İnşaat'ın yönetim kuruluna seçilen üyeler görev taksimi yaptı. Soner Yılmaz Tek-Art İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Hasan Kızılboğa İmar A.Ş. Yönetim Kurulu’na atandı!

İBB yönetimi, Bağcılar CHP İlçe örgütü üyesi ilkokul mezunu Hasan Kızılboğa'yı İmar A.Ş.'nin yönetim kuruluna atadı. 

Pera GYO Yönetim Kurulu'nun sermaye artırımı süresi uzatıldı!

Pera GYO'nun tabi olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde yönetim kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan yetki süresi sona erdi. O nedenle yetki süresinin 5 yıl daha uzatıldı.

Doğuş GYO yönetim kurulu komite üyelerini seçti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 24 Mart tarihinde yapılan olağan genel kurulunda şirket yönetim kuruluna seçilen üyelerin, 8 Nisan 2016 tarihli ilk yönetim kurulu toplantısında yaptıkları görev taksimini açıkladı.

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kooperatif yönetim kurulu görev süresi!

Kooperatiflerde oluşturulan yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak nitelendiriliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu görev süresi kaç senedir?

Kooperatif yönetim devri!

1163 sayılı Kanun gereğince bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif yönetim devredilebilir mi? Kooperatif yönetim devri nasıl olur?

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler oldu!

Kiler GYO'nun Haziran 2015 tarihinde yapılan 2014 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı ile Yönetim Kuruluna seçilen üyeler kendi aralarında yaptıkları görev dağılımında; Yönetim Kurulu Başkanlığına Nahit Kiler'in seçilmesine karar verildi.

Palm City 2.etabı için yetki verildi!

Başkanlığı Vali eski yardımcısı Turan Eren'in yürüttüğü kooperatifi üyeleri, yapımına bir süre ince başlanan Palm etap 2 için kooperatif yönetim kuruluna yetki verdi.

Kooperatif üyelik dilekçesi 2015!

Kooperatif kuruluşuna üye olmak için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Bu kimseler, bir dilekçe ile yönetim kuruluna başvuruyor. İşte kooperatif üyelik dilekçesi 2015...

Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif hisse devrinin yapılabilmesi için kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Mesa'da yönetim değişikliği!

Türkiye inşaat sektörünün köklü firmalarından Mesa'da hisse devri süreci netleşti. Yönetim Kurulu küçülen şirkette Erhan Boysanoğlu başkanlığı halen sürdürürken, Evren Ünver yönetim kuruluna hissedar olarak girdi.

kooperatif yönetim kuruluna kimler seçilmez Haberi

kooperatif yönetim kuruluna kimler seçilmez

Kooperatif yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Kooperatif Yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak ifade ediliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu en az kaç kişiden oluşur? kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir? kooperatif yönetim kuruluna kimler seçilmez?


Yönetim Kurulu en az üç üyeden kurulur. Bunların ve yedeklerinin kooperatif ortağı olmaları şarttır. Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen tüzel kişiler, temsilcilerinin isimlerini kooperatife bildirir. 

kooperatif yönetim kurulu nasıl seçilir?

1. Türk vatandaşı olmak. 

2. Aynı türde başka bir kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmamak. 

3.(Değişik: 23/1/2008-5728/338 md.) Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (…)(1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı...