06 / 05 / 2024

Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı

Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı sorusuna yanıt verdi..

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

Dikkat! Borç yapılandırmada ilk taksit için son bir hafta

Borç yapılandırmasının bozulmaması için ilk ödeme tarihi belli oldu. Bu kapsamda ödemelerin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. İşte detaylar...

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak

ABD borç tavanı anlaşması altın fiyatlarında belirsizliğe neden oldu. Fed faiz oranlarındaki artış endişeleri de altın talebinin olusuz etkiledi. Peki altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak.

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Halkbank kesenin ağzını EYT’liler için açtı! 100 bin TL’ye kadar çekme imkânı!

EYT’den emekli olmak için eksik primlerini borçlanma yoluna gidenlere müjde Halkbank’tan geldi. Aylık 2 bin TL’den başlayan geri ödeme olanağı sunan banka, kredi çekme koşullarını da uygun hale getirdi. Peki EYT kredisine nasıl başvurabilirsiniz?

Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı Haberi

Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı

2013'te kat irtifak tapusu ile vatandaştan daire satın aldım. Vatandaş kooperatif üyesiymiş ve bana "Satış tarihine kadar kooperatife borcu yoktur" diye bir yazı aldı. Kooperatife karşı bu durumda benim sorumluluğum nedir? Kooperatiften çıkma diye bir şey var mıdır? • G.Y. 


Aslında size yardımcı olmamam lazım. Sebebi şu: Bu konuya benzer olaylara zaman zaman yanıt verdim, demek ki benim köşemi devamlı takip etmiyorsunuz. Ben köşemi devamlı takip etmeyenlere yanıt vermiyorum. Zaten aklıma taktım bundan sonra periyodik olarak test yapacağım, testte kazananlara yanıt vereceğim, kazanamayanlara yanıt yok. Anladınız tabii şakaydı, arada bir de böyle soğuk şakalar yapıyorum alışın artık! Yanıtıma tersten başlayayım. Kooperatife borçlanmak için kooperatif ortağı olmak şart. Kooperatif ortağı olmak için de kooperatiften talepte bulunmak ve yönetim kurulunun da talebi...