27 / 04 / 2024

kooperatife üye olmak

kooperatife üye olmak

Genellikle konut üretimi için kurulan kooperatifler, tapuların teslim edilmesi ile dağıtılıyor. Kooperatif en az 7 üye ile kuruluyor. Kooperatife nasıl üye olunur? Kooperatife üye olma şartları nelerdir?

Kooperatife üye olurken dikkat edilecekler!

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabiliyor. Ayrıca ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatife üye olurken dikkat edilecekler nelerdir?

Kooperatif mağdurları dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper, '1977’de kurulmuş bir kooperatife üye oldum. Bizler senelerdir üye olduğumuz halde halen bir daireye sahip olamadık. Masrafına katlanamadığımız için şikayette bulunmuyoruz, ne önerirsiniz?' sorusunu cevapladı.

Nurol GYO'nun çıkarılmış sermayesi 310.2 milyon TL'ye artırıldı!

Nurol GYO 295 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, toplam satış tutarı 190 milyon TL olacak şekilde, nakden, tamamen ve her türlü muvazaadan ari olmak üzere 15 milyon 200 bin TL artırılarak 310 milyon 200 bin TL'ye çıkarılmasına karar verildi. 

Pera GYO'nun sermayesi 142 milyon 560 bin TL'ye yükseltildi!

Pera GYO'nun 250 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 89 milyon 100 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden olmak üzere 53 milyon 460 bin TL artırılarak 142 milyon 560 bin TL'ye yükseltilmesi SPK tarafından onaylandı. 

Pera GYO'nun çıkarılmış sermayesi 142.5 milyon TL'ye yükseltildi!

Pera GYO'nun 89 milyon 100 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden olmak üzere 53 milyon 460 bin TL artırılarak 142 milyon 560 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin olarak hazırlanan İzahnamenin onaylanması talebi olumlu karşılanmasına karar verildi.

Pera GYO'nun çıkarılmış sermayesi 142.5 milyon TL'ye yükseltilecek!

Pera GYO'nun 250 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 89 milyon 100 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden olmak üzere 53 milyon 460 bin TL artırılarak 142 milyon 560 bin TL'ye yükseltilmesi için SPK'ya başvurdu.

Gayrimenkul yatırımcıları rotasını ABD'ye çevirdi!

Dünyada kârlı bir yatırımla yerini almak isteyenler gözünü ABD’ye çevirdi, şu sıralar en gözde yatırımlardan biri Amerika’da ev sahibi olmak. International Realtors Group (IRG) son beş yılda birçok Türk yatırımcıya değişik projelerden 85 bin ile 6 milyon dolar arasında değişik gayrimenkuller sattı.

Vakıf GYO'nun sermayesi 460 milyon TL'ye çıktı!

Vakıf GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 230 milyon TL çıkarılmış sermayesi yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarıldı. 

Martı GYO sermayesini 330 milyon TL'ye çıkardı!

Martı GYO'nun 110 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden olmak üzere 220 milyon TL artışla 330 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek 220 milyon TL nominal değerli payların halka arzına ilişkin hazırlanan izahname SPK onayına sunuldu.

Avcılar Yeşilkent'te 2 okul inşaatı tamamlandı!

Avcılar Yeşilkent'te yatırım çalışmaları hız kesmiyor. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, "Neredeyse her cadde de çalışma yapıyoruz. Tamamlanan iki okulumuz 24+24 olmak üzere toplam 48 derslik açılmaya hazır" dedi.

Deniz GYO'nun sermayesi 150 milyon TL'ye yükseltildi!

Deniz GYO'nun 50 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakit karşılığı olmak üzere 100 milyon TL artırılarak 150 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

Martı GYO sermayesini 330 milyon TL'ye çıkarıyor!

Martı GYO'nun 500 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içinde, çıkarılmış sermayesinin yüzde 200 bedelli olmak üzere 220 milyon TL nakit artırılarak 110 milyon TL'den 330 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildi. 

İnşaat mühendisi olmak isteyen gence Murat Kurum’dan söz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Elazığ'da yaptığı incelemeler sırasında yanına yaklaşan 9'uncu sınıf öğrencisi Emre ile sohbet etti. Mühendis olmak isteyen Emre'ye Bakan Kurum, yanında çalıştırmak için söz verdi. 

Kuyumcukent GYO sermayesini 100 milyon TL'ye çıkarıyor!

Kuyumcukent GYO'nun 54 milyon 437 bin 596 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 45 milyon 562 bin 403 TL nakit karşılığı, olmak üzere 54 milyon 437 bin 596 TL'den 100 milyon TL'ye çıkarılmasına onay verildi.

kooperatife üye olmak Haberi

kooperatife üye olmak

Kooperatife nasıl üye olunur?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar kooperatif olarak nitelendiriliyor.


Genellikle konut üretimi için kurulan kooperatifler, tapuların teslim edilmesi ile dağıtılıyor. Peki, bir kooperatife masıl üye olunur?


Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor.


Ortak olmak isteyen gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar. Kooperatif, ortaklarına kendi varlığı dışında şahsi bir

sorumluluk veya ek ödemeler yüklüyor ise ortak olmak isteği, bu yükümlerin yazılı olarak kabul edilmesi...