06 / 05 / 2024

kooperatifin iflas etmesi

kooperatifin iflas etmesi

Kooperatife giren her şahıstan en az bir ortaklık payı alınması gerekir. Bir ortaklık payının değeri 100.000 liradır. Kooperatife giren ortaklar en çok 5 000 pay taahhüt edebilirler. Peki, kooperatif iflas ederse ne olur?

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Çin hükümeti emlak sektöründe son noktayı koydu: Gerekirse iflas edin!

Çin Konut Bakanı Ni Hong gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada gayrimenkul geliştiricilerinin gerekirse iflas etmesi gerektiğini söyledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

Amerika’da banka iflaslarının perde arkası! Amerika'da bankalar neden batıyor?

ABD faiz artırımlarının ardından son dönemde banka iflasları ile yeniden gündeme geldi. Milyarlarca dolarlık varlığa sahip olan Silvergate, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflas etmesi akıllara bazı soruları getiriyor.

Analistler tek tek açıkladı! Altın bir sonraki seviyede işte bu kadar olacak

ABD'den gelen iflaslar üzerine altın ücretleri da çıkışa başladı. Bankaların iflas etmesi ile beraber ons altın 1,5 ayın arkasından 1900 dolar seviyelerine çıktı. Bu çıkışın ilerde daha da sürat kazanacağı söylendi.

Altını olanlar dikkat! Hemen buraya bakın, ortalık çok karıştı!

Son dönemde, ABD'deki Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflas etmesi, altın fiyatları üzerinde etkili oldu. İnsanlar, güvenli liman olarak kabul edilen altına talebi arttırdı ve bu da ons altının 1900 doların üzerindeki seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Çin'den dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin iflas etmesi beklenirken beklenmedik gelişme yaşandı. Tahvil ödemelerinin geri yapılması ile Evergrande hissesi yüzde 30 arttı.

Medet Anlı'dan konutta geri dönüşüm projesi!

On binlerce vatandaşın ev satın aldıkları firmaların, konut sektöründe yaşanan durgunluktan etkilenerek iflas etmesi yüzünden binlerce vatandaş konut mağduru olmuştu. Konut mağdurlarının yaşadıkları problemleri gidermek için harekete geçen iş insanı Medet Anlı harekete geçti..

Yeşil GYO'nun iflas davası reddedildi!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan iflas davasının ilk duruşması 28 Şubat'ta görüldü. 17 Ekim tarihinde yapılan davacının davadan feragat etmesi nedeniyle davanın reddine karar verildi.

Mudurnu Burj Al Babas projesinin inşaatı durdu!

Şato tipi mimarisiyle tartışmalara konu olan Burj Al Babas projesinin inşaatı Burj Al Babas İnşaat'ın iflas etmesi nedeniyle durdu. Firmanın piyasaya 27 milyon dolar borçları olduğu açıklandı.

Jet Fadıl'ın Capricegold şirketi iflasın eşiğinde!

Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz’ün en önemli şirketi Capricegold, iflasın eşiğine geldi.  Mağdurların avukatlarından Dr. Acun Papakçı, “Capricegold’un iflas etmesi, doğrudan şirketten mal kaçırıldığı anlamına gelecektir” uyarısında bulundu.

İnşaatta kriz kapıda mı?

Sarphan Finans Park’ı inşa eden şirketin iflas etmesi yeni iflas endişelerini de beraberinde getirdi. İşte Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları...

Suudi Oger Ltd inşaat şirketinin iflası bekleniyor!

Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip Oger Telecom'u bünyesinde barındıran, Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger'in inşaat şirketinin iflasını ilan etmesi bekleniyor.

kooperatifin iflas etmesi Haberi

kooperatifin iflas etmesi

Kooperatif iflas ederse ne olur?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Kooperatife giren her şahıstan en az bir ortaklık payı alınması gerekir. Anasözleşme, en yüksek had tespit ederek bir ortak tarafından bu had dahilinde birden fazla pay alınmasına cevaz verebilir.


Bir ortaklık payının değeri 100.000 liradır. Kooperatife giren ortaklar en çok 5 000 pay taahhüt edebilirler. Kooperatifler üst kuruluşuna iştirak edenler ise en az 50 pay taahhüt ederler.Ortaklık payının değeri Bakanlar Kurulu Kararı ile artırılabilir. Peki, kooperatif iflas ederse ne olur?


Kooperatif iflas ederse..

Anasözleşmeye, kooperatif borçları için her ortağın kendi payından fazla olarak şahsan ve belirli bir miktara kadar kooperatiften sonra sorumlu olacakları hususunda bir hüküm konabilir. Ortakların tek başına...