23 / 05 / 2024

Kooperatifler Kanunu İle Bazı Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

Kooperatifler Kanunu İle Bazı Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

13 Haziran 2010 Pazar günü 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kooperatifler Kanunu İle Bazı Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak vergisinde online takip dönemi!

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan “İcra İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile vergi mevzuatı değişti. İşte Harçlar Kanunu, Emlâk Vergisi Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu ile ilgili yapılan düzenlemeler...

Yeni vergi düzenlemesinin 31 maddesi komisyonda kabul edildi!

Değerli Konut Vergisi, gelir vergisi tarifesine yeni dilim ve oran eklenmesi gibi düzenlemeleri de içeren Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 31 maddesi kabul edildi...

Yeni vergi düzenlemesi teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı...

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 2018!

Tapu Kanunu, Kat Mülkiyeti Kanunu, Kooperatifler Kanunu ile Beldiye Gelirleri Kanunu'nda düzenlemelerin yapıldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi..

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim!

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi. Buna göre vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim yapılabiliyor.

Kooperatif için gerekli evraklar!

Kooperatif kurma süreci ve kooperatif üyelerinin hak ve sorumlulukları 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif için gerekli evraklar nelerdir? Kooperatif ana sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte yanıtı..

İnşaat sektöründe istihdam için milat niteliğinde adım atıldı!

İNTES Başkanı Koloğlu: "Sektörde nitelikli işgücü istihdamı için milat niteliğinde adımlar atıldı" dedi. Koloğlu İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u değerlendirdi.

Vergi borcu yapılandırma ödeme planı 2015!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu ile vergiler yapıladırıldı. İşte vergi borcu yapılandırma ödeme planı 2015...

Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her kooperatif ortağının üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

Kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatif ortaklarının sahip olduğu hak ve sorumluluklar ile ortaklık sürecinde yaşanılması muhtemel olan durumlar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatifler Kanunu İle Bazı Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Haberi

Kooperatifler Kanunu İle Bazı Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

KANUN


KOOPERATİFLER KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE

KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN


Kanun No. 5983                                                                                                 

Kabul Tarihi: 3/6/2010


             

MADDE 1 – 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 48 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri hariç olmak üzere, ortak sayısı 500’den fazla olan kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının genel kurul toplantılarındaki yönetim ve denetim kurulu belirleme seçimleri, gizli oy açık tasnif esasına göre yapılır....