27 / 04 / 2024

Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları

Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları

Kooperatiflerin tüm faaliyetlerinin mevzuat hükümleri, kanun, tüzük, yönetmelik, anasözleşme, genel kurul kararları ve iyiniyet esaslarına uygunluğu denetçi tarafından araştırılıyor. Peki, kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları nelerdir?

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

KDK'dan son dakika kararı! Depremde hasar gören bina sahipleri dikkat! Sigorta tazminatı tarifesi değişti!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 yılı tarifesine göre ödenen sigorta tazminatının, 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi planlanıyor.

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

‘Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!

İstanbul’un 39 ilçesinden satıştaki sucuk örneklerini toplayarak laboratuvar ortamında inceleyen gıda denetçileri, inanılması güç gerçeği ortaya çıkardı. Hayvansal hücre bulunmayan  ve sadece ot ile üretilmiş sucuklar olduğu tespiti şoke etti.

Memurları havalara uçuran karar! Artık değişti

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), eşinin çalıştığı ildeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tayin talebi kadro olmadığı gerekçesiyle geri çevrilen SGK personelinin başvurusunu onayladı.

Milyonlarca çalışanın gözü promosyonda! İşte son rakamlar

KDK yani Kamu Denetçiliği Kurumu, şu günlerde çalışanların promosyon talebini inceliyor. Enflasyon her geçen ay artıyor. Peki bu milyonlarca çalışanın maaş hesaplarını taşıyarak aldıkları promosyonlarda bir artış sağlayacak mı? İşte gelinen son nokta...

Kira sözleşmesi biten gayrimenkullerin kullanımına devam edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımı: Ecrimisil' başlıklı yazısı...

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Konut sitelerinde dışardan denetçi seçilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkullerin satış ve devri KDV'den muaf mı?

Denetçi CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında taşınmazlarda KDV mükellefiyetini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Sermaye koyma borcunun ayni olarak yerine getirilmesi halinde KDV mükellefiyeti' başlıklı yazısı...

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları Haberi

Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları

Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları!

Kooperatiflerin tüm  faaliyetlerinin mevzuat hükümleri, kanun, tüzük, yönetmelik, anasözleşme, genel kurul kararları ve iyiniyet esaslarına uygun olup olmadığının araştırılması için yapılan tüm çalışmaları denetçiler yürütüyor. Peki kimler kooperatif denetçisi olabilir?


Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre kooperatiflere, denetçi olabilmek için şu şartlar aranıyor:


Kooperatiflerde denetçi olabilmenin şartları..

1. Türk vatandaşı olmak 


2. Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından ya da Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre mahkum olmamak 


3. Aynı zamanda kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmamak 


4. Aynı...