08 / 05 / 2024

Kooperatiflerde şerefiye nasıl tespit edilir

Kooperatiflerde şerefiye nasıl tespit edilir

Kooperatiflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl yapılır?

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 425 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez Şerefiye projesinde daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına şerefiye deniyor. Peki, şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Şerefiyenin vergilendirilmesi nasıl olacak?

Kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergi türü olarak karşımıza çıkan rant vergisi, şerefiye vergisi olarak da nitelendiriliyor. Peki, şerefiyenin vergilendirilmesi nasıl olacak?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Şerefiye nasıl belirlenir?

Şerefiye , taşınmaz malın aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası,cephe gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye nasıl belirlenir?Şerefiye bedeli nasıl tespit ediliyor?

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Kooperatiflerde olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatifler; Genel kurul olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanıyor. Kanunen olağan toplantının en az yılda bir defa yapılması zorunlu oluyor. Peki, kooperatiflerde olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatiflerde genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatif Genel Kurul bütün ortakları temsil eden en yetkili organı oluyor. Kooperatif Genel kurulu, kanunda belirlenen zamanlarda toplanıyor. Peki, kooperatiflerde genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olmak mümkün olıyor. Peki, kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatiflerde şerefiye nasıl tespit edilir Haberi

Kooperatiflerde şerefiye nasıl tespit edilir

Kooperatiflerde şerefiye tespiti!

Kooperatflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması ve daha iyi yerlerdeki gayrimenkuller arasında hak geçmemesi için ödeniyor. 


Kooperatiflerde Teknik kurula ait tespitin kesinleşmesinden sonra ve belirleniyor. Yapı kooperatiflerinin Teknik kurul tarafından belirlenen şerefiye bedeli kooperatif ortakları tarafından belirleniyor.


Teknik heyetin belirlediği şerefiye payında baza alınan kriterler arasında; manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı etkili oluyor.


Kooperatif; arsa, proje, ortakların ihtiyaç ve taleplerine göre değişik tip ve gruplarda konut yaptırabiliyor. Bu yüzden kooperatif bedeli farklı oluyor. Teknik heyetin yaptığı incelemelerde Kooperatiflerde şerefiye tespiti yapılmış oluyor. Teknik heyetin yaptığı incelemeler sonucunda Sistem Sayım programı kullanılarak kooperatiflerde şerefiye payı tespit ediliyor.


Sistem Sayım programı için gereken bilgiler; 

* Toplu konutta tüm blokları etkileyen...