13 / 05 / 2024

kooperatiflere Miras yoluyla ortak olma

kooperatiflere Miras yoluyla ortak olma

Kooperatif ortağı olma şartları Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kooperatif Ortağı El Kitabı kapsamında açıklanıyor. Buna göre kooperatif ortağı nasıl olunur? Kooperatif ortaklık şartları nelerdir? İşte yanıtı...

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Mirasta yeni usul dönemi başlıyor: Artık miraslar bu şekilde paylaşılacak 

Türkiye'de emlak mirası devri ve dükkan tapularıyla ilgili önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Bu yeni düzenleme, gayrimenkul sahipleri ve miras yoluyla mülkiyet devri işlemlerini etkileyen önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. İşte yeni miras düzenlemesiyle ilgili detaylar…

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Varisler kiracıyı çıkarabilir mi? Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar oturdukları evle ilgili pek çok sorun yaşayabilir. Bu sorun ya ev sahibinden ya da evden kaynaklanabilir. Kiracı eğer miras kalan evde oturursa ne olur? Bunun olumsuz yanları var mı? İşte bu konuda sorulanlar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Mirasçı hissesini başkasına satabilir mi?

Miras yolu ile kalan hisseler çoğu zaman kişilerin ellerini ayaklarına dolaştırıyor. Nedeni ise miras yoluyla kalan hisselerde nasıl bir yol izleneceği bilinmediğinden dolayı bir kargaşa oluşuyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? Ölen kişinin tapusu kime kalır?

Miras yoluyla kalan veya kalacak olan mülklere dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapudaki mallara dairdir. İşte bu detaylar!

Hisseli tapu riskleri nelerdir?

Hisseli tapuya pek çok kişi önyargılı bakar. Çoğu zaman miras yoluyla geçen bu hisseli tapu riskli midir? İşte merak edilen ayrıntılar!

Miras kalan gayrimenkuller için hangi işlemler yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras yoluyla gayrimenkul intikalinde tapu başvurusuna ilişkin detayları kaleme aldı. 

Müşterek mülkiyet satışı!

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

kooperatiflere Miras yoluyla ortak olma Haberi

kooperatiflere Miras yoluyla ortak olma

Kooperatif ortağı nasıl olunur?

Kooperatif ortağı olma şartları Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kooperatif Ortağı El Kitabı kapsamında açıklanıyor.


ORTAKLIK SIFATININ KAZANILMASI

1.1. Ortaklık şartları:

1.1.1. Medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmak:

Medeni hakları kullanma ehliyeti (fiil ehliyeti); bir kimsenin bizzat kendi fiil ve işlemleriyle kendi lehine haklar, aleyhine borçlar yaratabilme iktidarıdır. 


Fiil ehliyeti, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununda düzenlenmiştir.  Fiil ehliyetinin ikisi olumlu, birisi olumsuz olmak üzere üç şartı vardır. 


Olumlu şartlar, “ayırt etme gücüne sahip olmak” ve “ergin olmak”; olumsuz şart ise “kısıtlı olmamak” tır.


Tüzel kişilerde fiil ehliyeti, kanunen bulunması zorunlu 

organlarının tümünün mevcut olması halinde kazanılır.


1.1.2. Yazılı olarak kooperatif yönetim kuruluna 

başvurmak:Kooperatife ortak olmak isteyen gerçek kişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar (KK.m.8/1). 


Kooperatifler...