05 / 05 / 2024

kooperatiflerin kurulma şartları

kooperatiflerin kurulma şartları

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Mirasın reddi şartları nelerdir?

Ölen bir kişi istediği kişiye miras bırakabiliyor.Yasal veya atanmış mirasçılar tarafından mirastan vazgeçme yani mirasın reddi söz konusu olabiliyor.Peki, mirasın reddi şartları nelerdir?

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru şartları!

Ayazma Emlak Konutları 'nda kura başvuru süreci 30 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Projede yaklaşık 300-350 tane konutun satışı kura ile gerçekleşecek. İşte Ayazma Emlak Konutları kura başvuru şartları...

Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar!

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar nelerdir? Örneğin işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı..

Vasiyet hazırlama şartları!

Vasiyet,miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağını belirli kurallar çerçevesinde gösterme işlemine deniyor.Peki,vasiyet hazırlama şartıları nelerdir?işte vasiyet hazırlama şartları!

Miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

Miras bırakan ile başka bir kişinin resmi olarak noter huzurunda ölüme bağlı olarak olarak yaptığı hukuki işleme miras sözleşmesi deniyor.Peki miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

Emlak Konut Başakşehir Ayazma Konutları başvuru şartları!

Ayazma Emlak Konutarı projesinde başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek. Projede yaklaşık 300-350 tane daire kurayla satılacak. Emlak Konut Başakşehir Ayazma Konutları başvuru şartları nedir?

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru ve devir şartları!

Emlak Konut GYO'un Başakşehir İkitelli'deki Ayazma Emlak Konutları'nda başvuru süresü 30 Ocak 2015'e kadar sürüyor. Ayazma Emlak Konutları projesinde kura başvuru işlemleri ve devir şartları neler?

Emlak Konut Ayazma Konutları başvuru şartları!

Ayazma Emlak Konutları projesinde daireler 369 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. İşte Emlak Konut Ayazma Konutları başvuru şartları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm projeleri için ilk olarak vatandaşların talepte bulunmaları gerekiyor. Vatandaşların Bakanlık yetkili kuruluşlarına bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir?

Ayazma Emlak Konutları ödeme şartları!

Ayazma Emlak Konutları ödeme şartları haberimizde yer alıyor. Başvuruların 30 Ocak'a kadar kabul edileceği projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler yer alıyor. Projede fiyatlar 396 bin TL'den başlıyor.

Lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Lojman tahsis edilen çalışanlar, tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenlerin lojmandan ayrılması gerekiyor. Peki, diğer lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Kapıcıların çalışma şartları nelerdir?

Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları, Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde düzenleniyor. Peki, kapıcıların çalışma şartları nelerdir?

Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Devlete ait taşınır ve taşınmaz malların tümüne milli emlak deniyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili esaslar, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

kooperatiflerin kurulma şartları Haberi

kooperatiflerin kurulma şartları

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatifin kurulma koşulları ve kuruluş aşamaları, 10 Mayıs 1969 tarihinde 13195 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alıyor. Kooperatfilerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor.


Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. Peki, kooperatif kuruluş işlemleri 2015 nelerdir?


Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamıyor.


Yapı kooperatifleri...