11 / 05 / 2024

kooperatifte devir alan ortağın yükümlülükleri nelerdir

kooperatifte devir alan ortağın yükümlülükleri nelerdir

Kooperatifte ortaklığın devri kapsamında devir alan ortağın yükümlülükleri nelerdir? Kooperatif ortaklık devri nasıl olur? İşte kooperatifler kanunu kapsamındaki ortaklık devri ile ilgili esaslar bu haberde..

Bursa Kar Otel hisse devir yoluyla 1 Ekim'de satılacak!

Bursa Uludağ Oteller Bölgesi I. Gelişim Bölgesi'nde yer alan Kar Otel'in hisse devir yoluyla satışı yapılack. Satış ihalesi 1 Ekim'de gerçekleştirilecek...

Tapu harcı oranı 2018!

Tapu harcı oranı 2018 yılında da binde 20 oranında tahsil ediliyor. Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanarak ödeniy

Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşti!

Yeni Gimat GYO, Anadolu Gayrimenkul ile "devir alan" sıfatı ile kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesi işlemi neticesinde, ayrılma hakkının uygulanmamasına karar verildi. 

Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşiyor!

Yeni Gimat GYO'nun sermayesine yüzde 100 oranında iştirak etmiş bulunduğu 2 milyon TL sermayeli "Anadolu Gayrimenkul" ile bütün aktif ve pasifi ile birlikte "devir alan" sıfatı ile birleştirilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat edilmesine karar verildi.

Torunlar GYO, TRN AVM A.Ş. ile birleşiyor!

Torunlar GYO, "TRN Alışveriş Merkezleri Yatırım ve Yönetim A.Ş." ile bütün aktif ve pasifi ile birlikte "devir alan" sıfatı ile birleştirilmesi işlemine ilişkin olarak bugün SPK'ya başvuru yaptı.

Çorum Adatepe Mesire Alanı açıldı!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Adatepe mevkiinde 400 dekar alan üzerine yapılan mesire alanı Osmancık Belediyesine devredildi. Devir işlemlerinin ardından halkın hizmetine sunulan mesire alanının açılışı yapıldı.

Konut devir masrafları 2016!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre konut devir işlemleri için de tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte konut devir masrafları 2016..

Oska İnşaat Gaziantep'te her yıl 300 konut teslim edecek!

1987 yılında Gaziantep'te Osman ve İbrahim Kaygın tarafından temelleri atılan, Oska Grup A.Ş.'nin yönetimini devir alan Mehmet Kaygın Gaziantep'i birçok ilkle tanıştırdıklarını söyledi.

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

Tapu harcının hesaplanması 2015!

Tapu dairesinde gerçekleşen işlemler için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı hesaplanıyor. İşte tapu harcının hesaplanması 2015...

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?

Kooperatifin sona erdirilebilmesi için belirli hususların olması gerekiyor.Peki kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?Kooperatifte yer alan herkesin kooperatiften ayrılma hakkı bulunuyor mu?

Kooperatif devir sözleşmesi örneği!

Kooperatifte hisse bir başkasına devredilebiliyor. Hissesini devreden kimsenin devrettiği kimse ile sözleşme yapması gerekiyor. Peki, kooperatif devir sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kooperatif devir sözleşmesi örneği...

Sansaryan Han’ın tapu devir masrafı olarak 6 bin TL alındı!

Ermeni Patrik Genel vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Sansaryan Han’ın patrikhaneye iade edilmesi için tapu devir masrafı olarak 6 bin TL alan 36 yaşındaki Kemal Tayfun Nargin’den şikayetçi oldu.

kooperatifte devir alan ortağın yükümlülükleri nelerdir Haberi

kooperatifte devir alan ortağın yükümlülükleri nelerdir

Kooperatif ortaklık devri!

Kooperatifler Kanunu madde 14 gereğince ortağın ölümü ile ortaklık sıfatı sona eriyor. Anasözleşmede gösterilecek şartlarla ölen ortağın mirasçılarının kooperatifte ortak olarak kalmaları sağlanabilir.  Ortaklık devredilebiliyor. Yönetim kurulu, ortaklığı devralan kişinin ortaklık niteliklerini taşıması halinde, bu kişiyi ortaklığa kabul eder. 


Görev veya hizmetin bitmesi, taşınmaz mal veya işletme karşılığı ortaklık: 

Madde 15 – Ortaklık sıfatı bir görev veya hizmetin yerine getirilmesine bağlı ise, bu görev veya hizmetin sona ermesi ile ortaklık sıfatı kalkar. Bu halde Anasözleşmeye hüküm konulmak suretiyle ortaklığın devamı sağlanabilir. 

Ortaklık sıfatının kazanılması, Anasözleşme ile bir taşınmaz malın mülkiyetine bağlı hakların kullanılmasına veya bir teşebbüsün işletilmesine bağlanabilir. Bu gibi hallerde taşınmaz malın mülkiyetinin veya işletmenin üçüncü şahıslara devir veya temliki ile ortaklık sıfatının bir hak olarak yeni malike veya...