26 / 07 / 2024

köprü özelleştirilmesi

köprü özelleştirilmesi

Maliye Bakanı Şimşek: ''Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan birçok ülkede, otoyollar, köprüler, tüneller ücretlendiriliyor. Dolayısıyla Türkiye'deki uygulama, bu anlamda bir aykırılık ifade etmiyor''...

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale açıldı!

Maliye hazinesine ait Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale süreci başlıyor. Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Foça Fransız Tatil Köyü'nün yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacağını bildirildi. 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nasıl olacak?

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki üretimi büyük oranda etkileyecektir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

Osmangazi Köprüsü bugün açılıyor!

Dünyanın 4. büyük köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da katılmasıyla gerçekleştirilmesi planlanan tören ile hizmete açılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yol çalışmaları ivme kazandı!

Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan dev proje Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarının, köprünün açılış tarihi olan 26 Ağustos'a yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor

Kütahya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi iptal mi edildi?

Kütahya’da şeker fabrikasının özelleştirilmesi sırasında hibe edilen 113 dönümlük arazisi Kiler ve Torunlar'a verilmişti. Arazi mahkeme kararına rağmen Türk Şeker’e iade edilmedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliyeler yerleştirilecek!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitmesine çok az kaldı.Köprüsünün son tabliyelerinin birkaç gün içerisinde yerleştirilmesi planlanıyor.

Manisa Sarıgöl Koraçay'a köprü yapılacak!

Sarıgöl Alemşahlı Mahallesi Muhtarı ve Alemşahlı Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ahmet Ur, mahallelerini çevre mahalleleri bağlayacak olan köprüyü Kocaçay üzerine yaptırmaya başladı.

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı projesinde sona yaklaşıldı!

Taşköprü Belediyesi’nin KUZKA’ya sunduğu ve yüzde 60 hibe olarak yapımına başlanılan “Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi Mekanlarla Birleştirilmesi ve Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı” başlıklı proje de sona yaklaşılıyor.

Taşköprü yeni meydanına kavuşuyor!

Taşköprü Belediyesi’nin “Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi Mekanlarla Birleştirilmesi ve Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı” başlıklı projesi hızla devam ediyor. İşte son durum...

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı ihalesi 15 Mayıs'ta yapılacak!

Taşköprü’de“Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi Mekanlarla Birleştirilmesi ve Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı” başlıklı projenin çalışmaları başlıyor. Projenin ihalesi, 15 Mayıs’ta yapılması bekleniyor.

köprü özelleştirilmesi Haberi

köprü özelleştirilmesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan birçok ülkede, otoyollar, köprüler, tünellerin ücretlendirildiğini belirterek, ''Dolayısıyla Türkiye'deki uygulama, bu anlamda bir aykırılık ifade etmiyor. Dün yapılan ihale sonucunda, otoyolların mülkiyeti kimseye verilmiyor. Sadece özel sektör bunu daha iyi işletir mantığıyla, özel sektöre belirli bir süreliğine işletme hakkı devrediliyor'' dedi. 

     Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

     Mahalli idarelere 2002'de bütçeden 4 milyar 747 milyon lira ayrılırken, 2013 bütçesinde bu rakamı 33,4 milyar liraya çıkardıklarını bildiren Şimşek, bütçe harcamaları içindeki payın yüzde 4'ten yüzde 8,3'e ulaştığını belirtti. Şimşek, ''Bu savaş bütçesidir'' eleştirilerine işaret ederek, eğitim, sağlık, mahalli idarelere ayrılan bütçe içindeki payın iki katına çıktığını ifade...