12 / 05 / 2024

körfez ülkeleri kdv

körfez ülkeleri kdv

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 ülke, düşen petrol gelirleri nedeniyle KDV çalışmalarını ilerletmek konusunda anlaştı. Sıfır vergiye alışık vatandaşların nasıl tepki vereceği belirsiz.

Körfez GYO, 2021'de 24.9 milyon TL'lik satış yaptı!

Körfez GYO, 2021 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen alım, satım veya kiralama işlemlerinin toplu olarak bildirimi kapsamında, satım işlemleri toplam 24,9 milyon TL + KDV,  kiralama işlemlerinin toplamı 6,6 Milyon TL + KDV olarak

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Körfez GYO'dan 19.4 milyon TL'lik satış, 3.3 milyon TL'lik kiralama işlemi!

Körfez GYO'nun satım işlemlerinin toplam 19 milyon 463 bin 20 TL + KDV,  kiralama işlemlerinin toplamı 3 milyon 393 bin 696 TL + KDV olarak gerçekleşti.

Körfez GYO 2018'de 7 milyon TL satış yaptı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2018 yılı içerisinde satım işlemlerinin toplamı 7 milyon 80 bin 301 TL + KDV,  kiralama işlemleri ise yıllık toplam kira bedeli 2 milyon 59 bin 141 TL + KDV olacak şekilde gerçekleşti...

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

Körfez Termal Devre Mülk projesindeki 444 devre mülk 5,7 milyona satıldı!

Körfez GYO, Körfez Termal Devre Mülk projesinde yer alan toplam ekspertiz değeri 4 milyon 511 bin TL olan 444 adet devre mülkü Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler ve Devre Mülk İşletmeciliği'ne KDV dahil 5 milyon 728 bin 677,33 TL'ye sattı...

Körfez GYO 2017'de 63.3 milyonluk satım işlemi yaptı!

Körfez GYO 2017'de 63 milyon 364 bin 707,77 TL + KDV satım işlemi, 243 bin 402 TL + KDV kiralama işlemi gerçekleştirdi.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Körfez GYO'dan özel durum açıklaması!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir Edremit'te Körfez Termal Devremülk Projesi Ticari Alan Satışı yapıyor. Ticari niteliklik tesisin piyasa değeri 6.300.000 TL+KDV olarak belirtiliyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu NGS'nin inşaatına Körfez ilgisi!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin NGS'nin inşaat süreciyle ilgilendiğini belirtti.

Türkiye'deki tarım arazileriyle Körfez’in ihtiyacı giderilebilir!

Türkiye’den tarım arazilerinin tahsisi konusunda bir taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Naqi, gelecekte insanları ilgilendiren en önemli hususların su, gıda ve tarım olduğunu, Körfez ülkeleri olarak gıda güvenliği konusuna çok önem verdiklerini vurguladı.

Konut yatırımında KDV fırsatı Körfez yatırımcısını sevindirdi!

Konutta KDV oranının düşürülmesi kararını değerlendiren Körfez’in büyük yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal: ‘’Yatırım amaçlı konut almayı planlayanlar için bu indirim güzel bir fırsata dönüşebilir” dedi.

körfez ülkeleri kdv Haberi

körfez ülkeleri kdv

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi, en düşük vergi oranları ile dünyanın en cazip vergi rejimine sahip olma unvanını yitirmeye hazırlanıyor. PricewaterhouseCoopers (PwC), Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Birliği’nin hazırladığı ‘Vergileri Ödeme 2010’ adlı rapora göre Katar dünya sıralamasında 2’nci, Birleşik Arap Emirlikleri 4’üncü, Suudi Arabistan 7’nci, Umman 8’inci, Kuveyt 11’inci ve Bahreyn ise 13’üncü durumda bulunuyordu.


Dramatik düşüş


Ancak 2014 yılı Temmuz ayında 115 dolar olan petrol fiyatlarının 45 dolarlara kadar dramatik düşüşü, petrol gelirlerine bağımlı olan Arap ülkelerinde beklenmedik gelişmelere yolaçtı. Bunlardan biri de, Körfez ülkelerinin düşük petrol fiyatlarından dolayı katma değer vergisi projesini gündeme almaları oldu. Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyesi 6 ülkenin yetkilileri hafta sonu bölgede katma değer vergisi...