27 / 04 / 2024

koronavirüs esnafa kira yardımı

koronavirüs esnafa kira yardımı

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

Kira yardımı başvuruları için son 5 gün!

Koronavirüs salgını döneminde faaliyetleri duran esnafa verilen kira yardımları için başvurular devam ediyor. Başvuru süreci 31 Mayıs'ta devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden kira müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetlerini durduran esnaftan pandemi süreci bitene kadar kira ücreti almama kararı aldı. 

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvuru süreci sona erdi. Kira yardımına başvuruda bulunan esnaflar ise kira yardımının yapılacağı tarihi merak ediyor. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ten kira önerisi!

Önceki gün gündem değerlendirmesi yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, esnafın kira ödemelerine yönelik önerilerini dile getirdi. 

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuru yaptı! 

Koronavirüs salgını nedeniyle esnafa verilen kira desteğinde rekor sayıda başvuru yapıldı. Bu dönemde 2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuruda bulundu. 

Kayseri Melikgazi Belediyesi kira ücretlerine zam yapmayacak! 

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, pandemi süreci boyunca belediyeye ait iş yerlerinde kira ücretlerine zam yapılmayacağını dile getirdi. 

Ahmet Davutoğlu'ndan kira ödemeleri için öneri!

Şanlıurfa'da gazetecilerle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnafın kira ödemelerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi. 

Manisa Yunusemre Belediyesi'nden kira indirim müjdesi!

Manisa'ya bağlı Yunusemre Belediyesi'nden kiracılarına müjde geldi. Belediye pandemi ile mücadele kapsamında Nisan ve Mayıs aylarında kira ücretlerinde yüzde 50 indirim yapacak. 

CHP'li belediyelere ait 15 bin 251 iş yerinin kira ücreti ertelendi!

Pandemi döneminde belediyeler tarafından verilen destekler kapsamında CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin 15 bin 251 adet kira ücreti ertelendi.

Antalya otogar esnafından kira indirimi talebi!

Antalya Otogarı’nda faaliyet gösteren faaliyet Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 50 oranında kira indirimi yapılması yönünde talepte bulundu.

Kayseri Develi Belediyesi'nden esnafa kira müjdesi!

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

Pandemi nedeniyle işleri bozulan esnafa kira müjdesi!

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri bozulan esnaflar için kira sözleşmelerinde yeni düzenleme yapılacak. Yeni düzenlemede kapanma döneminde esnaf iş yeri sahiplerine kira ödemeyecek.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvuru süreci sona erdi. Kira yardımına başvuruda bulunan esnaflar ise kira yardımının yapılacağı tarihi merak ediyor. 

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Samsun Büyükşehir'den COVID-19'dan etkilenen esnafa kira yardımı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinden etkilenen ve mülkiyeti belediyeye ait iş yerlerine kira desteği verecek.

Esnafa kira yardımı ödemeleri başladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemelerinin bugün başladığını söyledi.

Hasankeyf'te esnafa kira yardımı müjdesi!

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından etkilenen esnafa 500-1000 lira arasında kira desteği verilmeye başlandı.

Esnafa kira yardımı başvurusu yap!

14 Aralık tarihli Kabine toplantısı sonrası milyonlarca esnafın beklediği müjde geldi. Buna göre, büyükşehirlerde kiracı olan esnafa 750 lira destek verilecek. İşte esnafa kira yardımı başvurusu yapmak için tüm merak edilenler...

Esnafa kira müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı açılış törenlerinde, vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflerin altına düşmesiyle sınırlamaların kalkacağını müjdeledi. Erdoğan, bu haftaki kabine toplantısının ardından esnafa kira düzenlemeleri için karar alacaklarını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafa kira desteği verilmeli!

Partisinin Kovid-19 Danışma Kurulu toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Esnafa kira desteği verilmeli. İşsiz kalan yurttaşlarımıza hak ettikleri gibi İşsizlik Sigorta Fonu’ndan gelir desteği verilmeli'' dedi.

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

koronavirüs esnafa kira yardımı Haberi

koronavirüs esnafa kira yardımı

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını boyunca yerel belediyelerin destekleri devam ediyor. Develi Belediyesi'nde yer alan habere göre; Develi Belediyesi, 4 ay süre boyunca mülkiyeti kendilerine ait işyerlerinden kira tahsil edilmeyeceğini açıkladı.

Develi Belediyesi olarak üzerlerine düşen her görevi yaptıklarını söyleyen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Gerek sokağa çıkma kısıtlamaları gerekse tam kapanma süreçlerini yaşadığımız bu zorlu dönemde tezgahlarını açamayan pazar esnafımıza destek olmak için dört aylık kira parası almayacağız. Hiçbir ayrım gözetmeden bütün pazar esnafımızı kapsayan bu desteğin esnafımızın dertlerine bir nebze de olsa derman olmasını temenni ediyor, Yüce Mevla’dan bu salgından bizleri ve tüm insanlığı en kısa sürede kurtarmasını niyaz ediyorum” dedi. Cabbar Başkanı makamında ziyaret eden Develi Pazar Esnafı Derneği Başkanı Ahmet Aydın “Başkanımıza bu güzel...