30 / 04 / 2024

koronavirüsün gayrimenkul sektörüne etkileri

koronavirüsün gayrimenkul sektörüne etkileri

Cushman-Wakefield tarafından Covid-19 Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri raporu yayınlandı. Raporda, yatırımcılar ve kullanıcılar odaklı değerlendirmeler yapıldı...

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin konuştu. Yazıcı, önümüzdeki dönemde gayrimenkuldeki arz talep dengesinin bozulacağını kaydetti ve konut fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti...

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Sebo İnşaat Gayrimenkul: İnşaat ve gayrimenkul sektörünü zor günler bekliyor!

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Gayrimenkul sektöründe bilinçlenme başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Serkan Kızılbayır bugünkü köşe yazısında gayrimenkul sektörünü ve sektörde başlayan bilinçlenmeyi kaleme aldı

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Dövizdeki düşüş gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yeni aracı devreye alması ile beraber dolar ve euroda sert düşüşler meydana geldi. Bu düşüşün gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor. 

Merkez Bankası’nın faiz kararı gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Merkez Bankası’nın faiz kararını gayrimenkul sektörü açısından olumlu olduğunu dile getirdi. 

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Gayrimenkul sektöründe 2021'in ilk yarısında neler değişti?

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İlk Yarı raporu hazırlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? 2021'in ilk yarısında gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

koronavirüsün gayrimenkul sektörüne etkileri Haberi

koronavirüsün gayrimenkul sektörüne etkileri

Cushman-Wakefield tarafından Covid-19 Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri raporu yayınlandı. Raporda, yatırımcılar ve kullanıcılar odaklı değerlendirmeler yapıldı. Koronavirüs salgınının ofis ve perakende pazarına etkileri incelendi.

OFİS PAZARI

COVID-19 salgını sonrası uzun vadede uzaktan çalışmanın veya çalışan sağılığına ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları dahil olmak üzere iş yeri optimizasyonuna yönelik stratejilerin yoğun olarak gündeme gelmesi ofis pazarındaki yaşanacak en büyük etkilerden olacaktır.

Ofis pazarında, pazar faaliyetlerinde yatırımcı açısından koronavirüsün etkilerine bakıldığında, kiralama işlemlerinin kısa dönemde etkilenmediği ve bununla birlikte, devam eden işlemlerin ilerlemesini sürdürdüğü görüldü. 

Ofis pazarında, pazar faaliyetlerinde kullanıcı odaklı koronavirüsün etkilerine bakıldığında, Halihazırda kiralama görüşmelerinin sürdüğü görülmekte, çoğu şirket uzaktan çalışmaya adapte olmaya odaklandıkça kiralama işlemlerinde görülen reaksiyonun kısa dönemde yavaşlayacağı ön görülmektedir.

Aynı zamanda kullanıcıların kısa dönem kiralama işlemlerine olan ilgisinin artacağı...