02 / 05 / 2024

Koruma Amaçlı İmar Planı şartname örneği

Koruma Amaçlı İmar Planı şartname örneği

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yer alıyor. İşte imar planı teknik şartname kapsamında yer alan esaslar...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Ortaköy 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 39 Pafta 1079 Ada, 189 Parsele (Eski 76-77- 78- 79- 80- 81- 82- 83- 84- 85- 86- 87- 88- 89- 90- 91- 92- 93- 94- 95- 96- 97- 98- 99- 100 Parsellere) Ait 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Rumelihisarı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 976 Ada 30 ve 31 Parseller İle 976 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Beykoz Gümüşsuyu ve İncirköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Gümüşsuyu ve İncirköy Mahallelerinin Bir Kısmına Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı askıya çıkarıldı.

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!

Kültürpark “Koruma Amaçlı İmar Planı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iade edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kurul kararı açıklandı.

Şehir Plancıları Odası'ndan İzmir Buca'daki imar planı değişikliğine ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan sonra Buca'da yapılan nazım planı değişikliği yeni tartışmalara sebep oldu. 

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Şehir Plancıları Odası'ndan Kültürpark açıklaması!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi, geçtiğimiz günlerde onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ŞPO, "Uzlaşma kararı da, hayata geçirilmek istenen plan da, yanlıştır" dedi.

Koruma Amaçlı İmar Planı şartname örneği Haberi

Koruma Amaçlı İmar Planı şartname örneği

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI TEKNİK ŞARTNAMESİ


Kentleşmesini sürdüren ülkemizde artan nüfusun gereksinimlerini karşılamak için yeni mekansal tasarım arayışına yönelik tartışmaların hız kazandığı günümüzde, 3386 ve 5226 Sayılı Kanunlar ile Değişik 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca belirlenen sit alanlarının korunması, değerlendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarımı süreci koruma amaçlı imar planlamasını zorunlu hale getirmektedir. Kanunun 17. Maddesi’nde “Bir alanın koruma bölge kurulunca sit olarak ilanı, bu alanda her ölçekteki plan uygulamasını durdurur. Sit alanının etkileşim çevresine ilişkin varsa 1/25000 ölçekli plan kararları ve notları alanın sit statüsü dikkate alınarak yeniden gözden geçirilerek ilgili idarelerce onaylanır.


Koruma amaçlı imar planı yapılıncaya kadar, koruma bölge kurulu tarafından üç ay içinde geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları belirlenir. Belediyeler, valilikler ve...