28 / 12 / 2024

korunması gerekli kültür varlıklarının devredilmesi

korunması gerekli kültür varlıklarının devredilmesi

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili esaslar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kanunen korunması gerekli kültür varlığı satışı mümkün müdür?

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapıldı!

Rıza Sarraf'ın, Kandilli'deki korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen taşınmazda izinsiz inşa ve fiziki müdahale yaptırdığı gerekçesiyle görülen dava kapsamında, söz konusu taşınmazda keşif yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası kültür mirası oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi.

Türkiye'de 100 bin 746 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor!

Binlerce yılda çok sayıda uygarlığın kurulduğu Anadolu topraklarında 100 bin 746 adet korunması gereken tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Batman'da 36 yıllık eski kültür merkezi binası yıkılıyor!

36 Yıllık eski Kültür merkezi binası nihayet yıktırılıyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün projesini yürüttüğü İl Halk Kütüphanesi’ne Bakanlık da gerekli desteği verdi.

Batman’ın büyük semti Kültür'de taziye evi inşa edilecek!

Kültür cami bitişindeki alana modern bir taziye evinin yapılması için Belediye’den izin aldıklarını belirten Kültür mahalle muhtarı Enver Argun, İl Müftüsü Turgut Erhan’dan da gerekli desteği gördüklerini söyledi.

Kırklareli Büyükmandıra Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Büyükmandıra Belediyesi ile Bulgaristan'ın Malko Tırnovo Belediyesi iş birliğinde hazırlanan "Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Yatırımları" projesi sürüyor. Program kapsamında yapılan proje kapsamında Büyükmandıra Kültür Merkezi açıldı.

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl ödenir?

Belediyelerin ve il özel idarelerinin görev alanlarında kalan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla başvuru sahiplerine kültür ve tabiat varlıkları katkı payı veriliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl öd

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu!

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payından faydalanmak için gerekli belgeler ile birlikte il özel idarelerine veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına başvuru yapılabiliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu için ne gerekli

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl kullanılır?

Belediyelerin ve il özel idarelerinin görev alanlarında kalan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla katkı payı ödemesi yapılıyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı nasıl kullanılır?

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Antalya'da taşınmaz kültür varlıkları için yardım yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için ayni, nakdi ve teknik yardımda bulunacak.

Emlak vergisinde kültür payı!

Taşınmaz mallar için her sene ödenen emlak vergilerinin belli kısmı; Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı olarak kullanılıyor. Peki, emlak vergisinde kültür payı oranı ne kadar?

korunması gerekli kültür varlıklarının devredilmesi Haberi

korunması gerekli kültür varlıklarının devredilmesi

Korunması gerekli kültür varlığı satışı!

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili esaslar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alıyor. Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi ya da tarihi devirlerde sosyal yaşama konu olmuş bilimsel ve kültürel açıdan özgün değer taşıyan yer üstünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklar olarak tanımlanıyor.


Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının intifa haklarının, belirli sürelerle kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere, Devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu menfaatine yararlı milli derneklere bırakılması veya gerçek ve tüzelkişilere kiraya verilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının iznine tabi oluyor.

Anılan varlıklardan, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yönetim ve denetiminde...