07 / 05 / 2024

korunması gerekli taşınmazlar nelerdir

korunması gerekli taşınmazlar nelerdir

On dokuzuncu yüzyıl sonuna kadar yapılmış taşınmazlar korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı niteliği taşıyor. Peki, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı ne demek? Bu varlıklar nasıl tespit edilir?

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları Tokat'taki taşınmazları kiraya veriyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından Tokat İli ve İlçelerinde bulunan muhtelif taşınmazlar 1 yıl süreyle kiraya veriliyor...

Hazine Taşınmazları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Hazine Taşınmazları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Karayolları Genel Müdürlüğü taşınmazlarının idaresi yönetmeliği!

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Kullanımındaki Alanların İdaresine İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımları yönetmeliği 2018!

Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışına İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kamu idarelerinin Hazine taşınmazlarına tahsis talepleri şekillendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 384) ile kamu idarelerinin Hazine taşınmazlarına tahsis talepleri şekillendi..

Devlet, kamu taşınmazlarından 4,5 milyar TL kazandı!

Devletin geçen yıl kamuya ait taşınmazların kira, satış ve irtifak haklarından elde ettiği gelir, bir önceki yıla kıyasla yüzde 30,6 arttı ve 4,5 milyar liraya ulaştı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisi Tebliği 2018!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine taşınmazları bitki yetiştirmek için kiralanabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği gereğince Hazine taşınmazları, tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek amacıyla kiralanabilecek...

SGK taşınmazları taksitle satılabilecek!

SGK Taşınmazlar Yönetmeliğinde Değişiklik içeren yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, taşınmaza ilişkin ihaleyi kazananın talep etmesi halinde satış bedelinin yüzde 25'ini peşin, yüzde 75'ini ise taksitle ödeme imkanına sahip olacak.

ÖİB İstanbul'daki bazı taşınmazların satışını onayladı!

ÖİB İstanbul'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı. Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine tabi midir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine mi tabidir?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Kamu ve hazine taşınmazları satışa çıkıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 7 bin 349 adet Hazine taşınmazını ihaleyle satmaya, 351 taşınmazı kiralamaya hazırlanıyor. Hazine taşınmazları teşvik belgeli yatırımlarda yatırımcıya çok cazip fırsatlar sunuyor.

korunması gerekli taşınmazlar nelerdir Haberi

korunması gerekli taşınmazlar nelerdir

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı ne demek?

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili esaslara, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, hangi taşınmazlar korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır?


Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı..

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan, o eseri meydana getiren toplumun toplumsal, kültürel, ekonomik, siyasal, bilimsel ya da estetik niteliklerinin belgesi olan yer üstünde, yer altında veya su altındaki korunması gerekli taşınmaz varlıklarına deniyor. Peki Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı nasıl tespit edilir?


Tespitlerde değerlendirme kıstasları

MADDE 4 – (1) Kaya mezarlıkları, yazılı, resimli ve kabartmalı kayalar, resimli mağaralar, höyükler, tümülüsler, ören yerleri, akropol ve nekropoller; kale, hisar, burç, sur, tarihi kışla, tabya ve istihkamlar...