05 / 05 / 2024

Köşk ne demek

Köşk ne demek

Yapı türlerinden biri olan köşk nedir? Köşk olan yapılar hangi özelliklere sahiptir?

Pırlantada yüzde 50 indirim! Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar?

Assos Pırlanta'da yüzde 50'ye varan indirimler başladı. Kızların hayali olan pırlanta yüzüklerin fiyatları merak ediliyor. Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar? 

Konut kredilerinin aylık taksitleri tek tek hesaplandı! 500 bin TL'lik kredinin aylık ödemesi ne kadar?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde bankaların konut kredisi faiz oranları da ev sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmüyor. Peki 500 bin TL konut kredisi çeken biri aylık ne kadar taksit ödüyor?

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

Öğrenciler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı: Öğrencilere 1000 TL harçlık ne zaman verilecek?

'Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki öğrencilere 1000 TL harçlık ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

TMO'da ayçiçek yağı, pirinç, mercimek, fındık ne kadar? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin indirimli ürünleri açıklandı. Peki, TMO'da ayçiçek yağı, pirinç, mercimek, fındık ne kadar? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Köşk ne demek Haberi

Köşk ne demek

Farsça kökenli olan "köşk" bahçe içinde yapılmış süslü evi ifade ediyor. Kasır olarak da bilinen bu evler, gösterişli bir mimariye sahip oluyor.

İçerisinde çok sayıda oda ve salonların yer aldığı köşkler, müstakil bir yapı olup, iki ve daha fazla katlı olarak inşa ediliyor. Köşk inşaatında lüks malzemeler kullanılıyor.

Türkiye'de bulunan tarihi binalarda birçok köşk örneği görmek mümkün. Örneğin Anadolu Hisarı'nda yer alan Küçüksu Kasrı, Beşiktaş'da yer alan Ihlamur Kasrı, Sultanahmet'te bulunan Çiniki Köşk, Emirgan'da yer alan Pembe Köşk, Sarı...