12 / 05 / 2024

kosova otoyol inşaatı temeli atıldı

kosova otoyol inşaatı temeli atıldı

Kosova'yı Avrupa'nın ana yollarına bağlayacak olan,tarihinin en büyük ikinci projesi olarak tanımlanan otoyol inşaatının temeli atıldı. Otoyol projesi 600 milyon Euro'ya mal olacak.

İnşaat sektörüne müjde! Garantörlüğün kapsamı genişliyor!

Otoyol, köprü, şehir hastanesi gibi büyük altyapı ihalelerini kazanan ama bankalardan kredi alamayan inşaatçılara müjde geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihaleyi alan şirketin borcuna kefil olacak.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Limak, Ufa otoyol inşaatına başlıyor!

Limak'ın Marashstroy ile beraber 2017’de imzaladığı, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde 33,5 milyar rubelik Ufa Otoyol İnşaatı Pazartesi günü başlıyor.

Kosova Otelcilik İnşaat kuruldu!

Kosova Otelcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100bin TL sermaye bedeli ile Pelin Gündüz tarafından kuruldu.

Cengiz İnşaat, Hırvatistan ve Slovenya’da otoyol inşa edecek!

Saraybosna’daki otoloun 20 kilometrelik kısmını 355 milyon Euro’luk yatırımla tamamlayan Cengiz İnşaat, Hırvatistan ve Slovenya’da da otoyol inşa etmeyi hedefliyor.

İnşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyüdü!

Ekonomide büyüme dengeye oturdu. Kamunun yaptığı yol, köprü ve otoyol harcamaları dahil inşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyürken, sektörün üretim tarafında katma değer olarak büyümesi yüzde 6,8 olarak hesaplandı.

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İstanbul – İzmir otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesiyle inşaat firmaları da rotasını İzmir'e çevirdi

Hint firmaları için inşaat cazip sektör!

Hint firmaları son dönemlerde çelik, bakır, madencilik, ilaç, otelcilik, köprü-otoyol inşaatı gibi alanlara yatırım yapıyor.

Kulak İnşaat'tan Tarsus'a 456 konut ve işyeri geliyor!

Konut inşaatı, iş merkezi, otoyol, askeri tesis, otel, hastane, okul, prefabrik konut, yüzme havuzu, toplu konut, alışveriş ve spor merkezi gibi alanlara yoğunlaşan Kulak İnşaat, bugüne kadar 4 milyon metrekarelik alanda, 40 binin üzerinde konut üretti.

Limak İnşaat’a Kuveyt’ten 1 milyar dolarlık iş!

KUVEYT iki hafta içinde Limak İnşaat ve İtalyan Salini Impregilo ile otoyol ve altyapı işleri inşaatı için 1 milyar dolar tutarında sözleşme imzalamayı planlıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaat çalışmaları hızla sürüyor!

Feridun Bilgin’in 2016 yılının mart ayında, yaklaşık 5 ay sonra açılacağı bilgisini verdiği Gebze - Orhangazi - İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor

Yavuz Selim Köprüsü inşaatında hırsızlık olayı!

Geçen 2 Ekim'de 3. Köprü otoyol inşaatının Çekmeköy'deki şantiyesine giren R. asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu, 18 adet koblo ve 6 adet elektronik beyni çaldı.

3. köprü otoyol inşaatında hırsızlık!

3. köprü otoyol inşaatının Çekmeköy'de bulunan şantiyesine giren hırsız, asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu ve 6 adet elektronik beyini çaldı.

kosova otoyol inşaatı temeli atıldı Haberi

kosova otoyol inşaatı temeli atıldı

ABD -Türk ortaklığı Bechtel-Enka şirketi tarafından yapılacak ve Priştine'yi Üsküp'e bağlayacak 600 milyon Euro'ya mal olacak projenin temelini, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi attı. Törende ABD ve Türkiye ile diğer ülkelerin büyükelçi ile büyükelçilik temsilcileri hazır bulundu. Kosova'da ilk otoyolun yapımını gerçekleştiren ve ikinci otoyolun yapımı ile üstlenen ABD-Türk şirketinin Türk ortağı ENKA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara yaptığı açıklamada "Türkiye'deki otoyol programından sonra Türkiye'de öğrendiklerimizi Balkan ülkelerine taşıyoruz. Bunlar bizim Türkiye'de öğrendiklerimiz sayesinde oluyor" dedi. 


A...