02 / 05 / 2024

koşullu bağış nasıl yapılır

koşullu bağış nasıl yapılır

Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme, bağışlama sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, koşullu bağışlama nedir? Koşullu bağış nasıl yapılır?

TOKİ'den ucuz iş yeri müjdesi! TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? Başvuru ekranı!

TOKİ, 20 ilde 204 iş yerini açık artırmayla satışa çıkarıyor. Peki, TOKİ ucuz iş yeri başvuruları ne zaman başlıyor, başladı mı? İstanbul, İzmir, Trabzon dahil 20 il için TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? İşte başvuru ekranı…

Türk Telekom KPSS'siz 6 bin lira maaşla personel alacak! Türk Telekom personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

Türk Telekom 6 bin lira maaş ile çalışacak personel alacak! Ayrıca KPSS şartı bulunmuyor! Peki, Türk Telekom 2022 senesi personel alım koşulları nelerdir? Başvurular nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılar...

Vebitcoin’in patronu İlker Baş nasıl battıklarını anlattı!

Thodex’in sahibi 2 milyar dolar vurgun yaptı. Kripto paradan kaçış başladı. Vebitcoin’in patronu İlker Baş, borçlarını ve nasıl battıklarını anlattı...

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kira yardımı başvuruları birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

2020 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!

Kira yardımı başvuruları birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Peki kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

İhtiyaç - taşıt - konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşle beraber otomobil ve konut satışlarında adeta bir patlama yaşandı. Peki konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

Düşük faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

24 ay geri ödemesiz ve 180 ay vade fırsatı ile sunulan krediler vatandaşları konut alımlarında harekete geçirdi. Konut satın almayı düşünenler için uygun faiz oranları oldukça iyi imkanlar yarattı. Peki düşük faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

Düşük faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Ev satışlarında rekor kırılırken konut sahibi olmak isteyenler de düşük faizli konut kredisi şartlarını araştırıyor. Peki konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için gerekenler neler?

12 ay ertelemeli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından konut kredilerinde yapılan faiz indirimi sektörü canlandırdı. Peki 12 ay ertelemeli konut kredisi ödemeleri ne kadar? Başvurular nasıl yapılır?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru ücreti iadesi nasıl alınır?

Kura çekimleri gerçekleştirilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesine 40 bin 392 başvuru gelmişti. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru ücreti iadesi nasıl alınır?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru bedeli iadesi nasıl alınır?

Kura çekimleri geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesine 40 bin 392 başvuru gelmişti. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinden hak sahibi olamayanlar katılım bedelinin iadesini nasıl alacak?

0,64 faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, ekonomik anlamda sıkıntıları da beraberinde getirirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni paket, hem konut hem de otomobil piyasasını hareketlendirdi.  Peki 0,64 faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Düşük faizli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyası, konuta olan talebi artırdı. Peki düşük faizli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte düşük faizli konut kredisi başvuru ve örnek hesaplama...

koşullu bağış nasıl yapılır Haberi

koşullu bağış nasıl yapılır

Koşullu bağışlama nedir?

Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme, bağışlama sözleşmesi olarak tanımlanıyor.


Söz konusu bağış işlemi herhangi bir koşula bağlanmadan yapılabileceği gibi koşullu olarak da yapılabiliyor. Peki, koşullu bağışlama nedir? Koşullu bağışlama nasıl yapılır?


Bağışlama sözü verme

Bağışlama sözü vermenin geçerliliği, bu sözleşmenin yazılı şekilde yapılmasına bağlıdır. Bir taşınmazın veya taşınmaz üzerindeki ayni bir hakkın bağışlanması sözü vermenin geçerliliği, ancak resmî şekilde yapılmış olmasına bağlıdır.


Şekle uyulmaması sebebiyle geçersiz olan bağışlama sözü verme, bağışlayan tarafından yerine getirildiğinde, elden bağışlama hükmündedir. Ancak, geçerliliği resmî şekle bağlanmış olan bağışlamalarda bu hüküm uygulanmaz.


Elden bağışlama

Elden bağışlama, bağışlayanın bir taşınırını bağışlanana teslim etmesiyle kurulmuş olur.


Koşullu bağışlama

Bağışlama, bir koşula bağlanarak yapılabilir. Yerine getirilmesi bağışlayanın ölümüne bağlı olan bağışlamada, vasiyete ilişkin hükümler...