02 / 05 / 2024

koşullu bağış yapmak

koşullu bağış yapmak

Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme, bağışlama sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, koşullu bağışlama nedir? Koşullu bağış nasıl yapılır?

Şartları karşılayan TCKN ile bilgisayar başına koşacak! Başvuru onaylanırsa hesaplara tıkır tıkır 33 bin 387 TL yatacak!

Devlet tarafından sağlanan yardım ödemeleri, birçok vatandaş için önemli bir finansal destek haline geldi. Bu kapsamda Şartları karşılayan vatandaşlara 33 bin 387 TL verilecek. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında beklentiler tek tek açıklandı! 2024'ün ilk çeyreği için buz kestiren rakam! 

Bu hafta 3 ayın en düşük seviyesi olan 1.930 dolara kadar düşen ons altında gerçek boğa koşusunun başlaması için Fed’in faiz artırımlarıyla işinin tamamlanmış olması gerekli. Uzman isimler altın fiyatları ile ilgili beklentilerini tek tek açıkladı.

Çekmeköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli, Sırapınar, Ömerli Batı Bölgesi, Merkez ve Koçullu, Alemdağ Merkez ve Çevresine Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Sosyal Kültürel Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Binaların inşasında mağaza yapımı şartlara bağlı olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, planlı alanlar imar yönetmeliğinde düzenlemeye gitti ve içinde konut olan vinaların zemin katlarında konut dışı fonksiyonların yapılabilmesinin belirli koşullara bağlandığını açıkladı. 

Faturanız yüksek geldiyse hemen PTT'ye koşun! Başvuran herkes faydalanacak

Faturaların yüksek gelmesi ve bu durumla başa çıkmak ve vatandaşın rahatlamasını sağlamak amacıyla devlet yetkilileri destek ödemelerine devam ediyor. İnternetten şartları ve bu desteğe nasıl sahip olacağını öğrenmek isteyen bu haber sizin için.

İŞKUR'dan eğitim alanlar dikkat ! Açıklama bakanlıktan geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), işbaşı yapmak için eğitim programlarından faydalanan öğrencilere yaptığı günlük ödemeyi 327 TL'ye çıkardı.

Rekor sayıda mülakatsız personel alınacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Büro personeli, eczacı, laborant, tekniker...

Kayseri Erciyes Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Adaylarda aranan koşullar, başvuru ve kontenjan bilgisi belli oldu. Peki, hangi branşlarda alım yapılacak, son başvuru tarihi ne zaman, adaylarda aranan şartlar nelerdir? İşte detaylar...

Bağış yapmak isteyenlere anlamlı kampanya! Elektrikli sobalar indirimde! 10 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Tanınmış marketler zinciri Carrefoursa’da deprem felaketinden etkilenen vatandaşlar için AFAD’a bağış yapmak isteyenlere anlamlı bir kampanya başlatıldı.  Farklı markaların elektrikli ısıtıcıları yüzde 11’den yüzde 45’e varan indirimlerle satışına başlandı. İndirime giren elektrikli sobalar, 329 TL’

AFAD BAĞIŞ! AFAD deprem bağışı nasıl yapılır? İşte AFAD IBAN ve hesap numaraları…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra bağış yapmak isteyenler, AFAD deprem bağışına dair detayları araştırıyor. İşte detaylar!

Müjdeli haber geldi! Borsa yatırımcısı bu kez sevinçten şok olacak!

Yeni yılın ilk günlerinde yatırımcısına şok üzerine şok yaşatan borsada yukarı doğru koşu başladı. Uzmanlar, tablonun bozulmaması durumunda borsanın orta vadede 8 bin puana kadar yükseleceği öngörüsünde bulundu.

Rahmi Koç'tan elmas değerinde 7 tavsiye!

Bu sene Türkiye'nin en zengin insanları sıralamasında 15'inci kişi olan Rahmi Koç, elmas değerinde 7 tavsiye verdi. İşte Rahmi Koç'tan başarılı olmak için 7 tavsiye...

Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi Koçak'ta! Görenler büyülenecek! Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi 

Hadise ''Koçaksa başka'' diyerek Koçak ile bir araya geldi. Koçak pırlanta koleksiyonunun en şık modellerini seçen Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi merak ediliyor. İşte Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi...

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

koşullu bağış yapmak Haberi

koşullu bağış yapmak

Koşullu bağışlama nedir?

Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme, bağışlama sözleşmesi olarak tanımlanıyor.


Söz konusu bağış işlemi herhangi bir koşula bağlanmadan yapılabileceği gibi koşullu olarak da yapılabiliyor. Peki, koşullu bağışlama nedir? Koşullu bağışlama nasıl yapılır?


Bağışlama sözü verme

Bağışlama sözü vermenin geçerliliği, bu sözleşmenin yazılı şekilde yapılmasına bağlıdır. Bir taşınmazın veya taşınmaz üzerindeki ayni bir hakkın bağışlanması sözü vermenin geçerliliği, ancak resmî şekilde yapılmış olmasına bağlıdır.


Şekle uyulmaması sebebiyle geçersiz olan bağışlama sözü verme, bağışlayan tarafından yerine getirildiğinde, elden bağışlama hükmündedir. Ancak, geçerliliği resmî şekle bağlanmış olan bağışlamalarda bu hüküm uygulanmaz.


Elden bağışlama

Elden bağışlama, bağışlayanın bir taşınırını bağışlanana teslim etmesiyle kurulmuş olur.


Koşullu bağışlama

Bağışlama, bir koşula bağlanarak yapılabilir. Yerine getirilmesi bağışlayanın ölümüne bağlı olan bağışlamada, vasiyete ilişkin hükümler...