21 / 05 / 2024

kot farkının gösterimi

kot farkının gösterimi

Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak ifade ediliyor. Peki, kot farkı nasıl gösterilir? Yoldan kotlandırma nasıl yapılır? Tabii zeminden kotlandırma nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Gürültü Farkındalık Günü eğitim toplantısı 28-29 Nisan’da!

İZODER, TAKDER iş birliğince ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ne özel online eğitim programı hazırlandı. Online eğitim toplantısı, 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Hem oturum hem yatırımcıların gözdesi Beytepe!

MiaVita Beytepe Projesi Yatırımcısı Nurettin Yılmaz,Beytepe semtinin gün geçtikçe değerine değer kattığını söylerek “Beytepe fark yaratan konumu ve yaşam standartlarını yükselten kalitesiyle hem oturum hem de yatırımcıların gözdesi” dedi...

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Bahçe mobilyalarında Vitello farkını gösterdi!

Modern ve klasik çizgilerin harmanlandığı özgün modelleri ve oluşturduğu güçlü bayi ağıyla kısa sürede ülkenin tercih ettiği Vitello Garden Consept, tüm ürünlerinde üst düzey teknoloji kullanıyor.

Creavit'in, Branch Serisi banyoların yüzünü güldürüyor!

Fark yaratan tasarımlarıyla banyo modasının öncülüğünü yapan Creavit’ten banyolarınızın yüzünü güldürecek bir ürün geliyor. Markanın özel koleksiyonları arasında yer alan “Branch Armatür Serisi” baharı müjdelerken estetik görünümü ve işlevsel kullanımıyla

DHMİ: 3'üncü Havalimanı kot farkının değişebileceği önceden belirtilmişti!

İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı'yla ilgili "kot farkıyla vurgun yapıldığı"na yönelik iddialara Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden (DHMİ) yanıt geldi. ihale dosyası alan firmalara en başından kot farkının değişebileceğiyle ilgili bilgi verildi.

Martı Otel 10 Temmuz'da yapacağı toplantının gündemini belirledi!

Martı Otel İşletmeleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Martı Otel İşletmeleri A.Ş. 10 Temmuz'da yapacağı toplantının gündemini belirledi.

Martı Gayrimenkul kar dağıtım politikasını güncelledi!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Martı Gayrimenkul kar dağıtım politikasını güncelledi. Toplantıda belirlenen kar dağıtım politikası haberimizde bulunuyor.

Kot farkı nasıl bulunur?

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden diğer bir deyişle bordür taşı üst seviyesinden kot veriliyor.İmar yönetmeliğinde iki nokta arasındaki yükseklik farkı kot farkı olarak tanımlanıyor. Bu kot farkı nasıl bulunur? İşte yanıtı..

Kot farkı nasıl ölçülür?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye kot deniyor. Peki bu kot farkı nasıl ölçülüyor?

İnşaat kot farkı nedir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki inşaatta kot farkı nedir?

İstanbul Shopping Fest Altın Günü etkinliği Kapalıçarşı'da başladı!

İstanbul Shopping Fest'in (İSF) özel kampanyası "Altın Günü" etkinliği, Kapalıçarşı'da törenle başladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul'un Shopping Fest'i benimsediğini söyledi.

Çelik İhracatçıları Birliği ihracat atağının yollarını gösteriyor!

Türk çelik sektörü ihracat hedeflerini gerçekleştirmek için sektör temsilcileri ile de el ele vererek yeni atılımların rotasını çiziyor. Çelik İhracatçıları Birliği ihracat atağının yollarını gösteriyor.

kot farkının gösterimi Haberi

kot farkının gösterimi

Kot farkı nasıl gösterilir?

Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak ifade ediliyor. Kot farkının gösterimine ilişkin açıklamalar Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alıyor:


1) Yoldan kotlandırma

Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot verilir.

Tretuvar seviyesi, (Ek ibare:RG-1/6/2013-28664) kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul edilir.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, (Değişik ibare:RG-1/6/2013-28664) ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç (Değişik ibare:RG-1/6/2013-28664) 3 gün içinde belirlenir.

Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul edilir.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin...