29 / 04 / 2024

kötü komşuluk

kötü komşuluk

Kavgalı komşuların yerel mahkeme tarafından reddedilen davasını kabul eden Yargıtay’ın verdiği karara göre kötü komşu önce uyarılacak. Komşu, eylemlerine devam etmekte direnirse evi için satış kararı verilecek

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Kötü komşuyla mücadele yolları!

Gürültü yapan, rahatsız eden komşunuzun bu hareketleri Kat Mülkiyetleri Kanunu’ndaki sınırları aşıyorsa ve ‘çekilmez bir hal’ aldıysa katlanmak zorunda değilsiniz. İşte kötü komşuyla mücadele yolları...

Ceylan İnşaat’ın Zer projeleri komşuluk ilişkilerini güçlendiriyor!

Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, 'Önce İnsan' prensibiyle büyük sitelerdeki komşuluk ilişkilerini tekrar canlandırmak istediklerini söyeldi.

Nazenin Konakları ile komşuluk odaklı prestijli bir yaşam başlıyor!

9 blok 92 daire ve 15 mağazadan oluşan Nazenin Konakları, geleneksel mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin canlanacağı yeni bir hayat vadediyor.

Dikey yapılaşma komşuluk ilişkilerini bitiriyor!

Yüksek katlı binalar yani dikey yapılaşma ise komşuluk ilişkilerini öldürüyor. Uzmanlar, konuttaki yatay yapılaşmanın Türk insanının özlediği komşuluk ilişkileri gibi sosyokültürel ilişkileri yeniden canlandıracağını söylüyor.

Komşuluk hakkı kanunu!

Kanunen herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlü oluyor. İşte komşuluk hakkı kanunu..

Efe Bezci: Plazalarda komşuluk kültürü başladı!

Ahilik geleneğinin bir parçası olan, günümüz iş adamlarının özlemle andığı "komşuluk kültürü" plazalardaki "ticari komşuluk" ile yeniden canlanıyor. Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ''Ticari komşuluk başladı'' dedi.

Çamlık Tüneli Avrupa'nın en geniş tüneli olacak!

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmaları devam eden Çamlık Tüneli, 22 metre çapı ve 236 metrekare kazı alanıyla Avrupa'nın en geniş tüneli olacak...

Büyükçekmece Gölü kötü kokularından arınacak!

Büyükçekmece Gölü’nde çevreye rahatsızlık veren kötü koku için belediye ekipleri harekete geçti. Büyükçekmece Belediyesi tarafından başlatılacak olan 2 aylık çalışma sonunda göl kötü kokularından arındırılacak..

Realty firması artık Türkiye emlak pazarında hizmet vermeye başladı!

Realty firması artık Türkiye emlak pazarında hizmet vermeye başladı. 2000 yılında ABD’de başlayan ve 10 yıl süren ARGE çalışmaları sonucu doğan Realty firması artık Türkiye emlak pazarında hizmet vermeye başladı.

Çevre Şehir Kütüphanesi Android ve İOS yazılımı tamamlandı!

Çevre Şehir Kütüphanesi Android ve İOS yazılımı tamamlandı. İdris Güllüce’nin talimatıyla kurulan Çevre Şehir Kütüphanesinde ANDROİD ve IOS yazılımı tamamlandı. Uygulamayı indiren vatandaşlar artık telefonundan kitap okuyabilecek.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak. Sözleşme devlete ve işverene iş kazalarına yönelik ciddi yükümlülükler getiriliyor.

kötü komşuluk Haberi

kötü komşuluk

Yargıtay, Bodrum’da, aynı sitedeki bitişik villalarda oturan komşuların geçimsizliğiyle ilgili davada, toplumu yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Ş.S. adlı davacı, Bodrum’da aynı sitede bitişik villada oturan, aralarında anlaşmazlık bulunduğu komşusu M.E.’nin bahçeye astığı çamaşırları hortumla ıslattığını gerekçe göstererek mahkemeye başvurdu. Ş.S., M.E.’nin komşuluk hukukuna uymayan davranışlarının bulunduğunu belirterek, Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca uyarılmasını, uyarı sonuç vermezse, kat mülkiyetinin sonlandırılmasını talep etti. Yerel mahkeme, talebi yerinde bulmayarak davayı reddetti. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi mahkemenin kararını bozarken, toplumu yakından ilgilendiren yorumlar yaptı. Kararda, komşuluk hukukunun çiğnendiği ve çamaşırların ıslatıldığının sabit olduğu vurgulanırken, “Kat Mülkiyeti Yasasının 18. maddesinin birinci fıkrasına göre; kat malikleri gerek bağımsız bölümleri gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kurallarına uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını...