03 / 05 / 2024

köy inşaat ruhsatı

köy inşaat ruhsatı

Bir arsaya ev yapma koşulları arsanın “Köy Yerleşik Alanı” içerisinde veya dışarısında olmasına bağlı olarak farklılık gösteriyor. Peki, köy arsasına ev yapmak için nereden izin alınır? İşte köyde inşaat izni şartları...

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

İnşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı?

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Peki inşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı? İşte tüm merak edilenler...

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

İnşaat ruhsatı harcı 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı!

Tekirdağ Kapaklı'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından inşa edilecek Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı.

Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi!

Türk müteahhitlik şirketleri yurt dışında üstlendikleri dev projelerle ünlerini artırıyor. Peki Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi hangisi? İşte Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi...

Evim Kadıköy İnşaat Otomotiv Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evim Kadıköy İnşaat Otomotiv Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Arif Tolga Dörter tarafından kuruldu.

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Aybars Yıldırım otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti!

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatı sonrasında bir imar yolsuzluğu daha tespit edildi. Bu kez de CHP’li Aybars Yıldırım, otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti.

köy inşaat ruhsatı Haberi

köy inşaat ruhsatı

Köy arsasına ev yapmak için nereden izin alınır?

Bir arsaya yapı inşa etme şartları 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmelikte yer alan esaslara göre, bir arsaya ev yapma koşulları arsanın “Köy Yerleşik Alanı” içerisinde veya dışarısında olmasına bağlı olarak farklılık gösteriyor.


Yönetmelikte yer alan Belediye Mücavir Alan Sınırları Dışında Planı Bulunmayan Köy ve Mezraların Yerleşik Alanlarında Uygulanacak Esaslara göre; Köy ve mezraların cami, köy konağı gibi köy ortak yapıları ile köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlar tarafından, yapımı tarihinde yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine uygun olarak inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik (meskun) alanını tanımlarken; bu çizgi...