29 / 04 / 2024

köy yerleşim alanlarında yapılaşma

köy yerleşim alanlarında yapılaşma

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 442 sayılı Köy Kanununa 7 Ek Madde Eklenmesi Hakkında 20/5/1987 tarih ve 3367 sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili hususları düzenliyor. Peki, köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Köylerde yapılaşma şartları!

Plansız alanlar tip imar yönetmeliği, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve plânı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların mevzuata uygun olarak yapılmasını amaçlıyor. Peki, köylerde yapılaşma şartları nelerdir?

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması!

Bingöl depremi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı" dedi.

Kırsal mahalle düzenlemesinde son durum ne?

“Kırsal mahalle” adı ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetle uğraşılan eski köyleri ve beldeleri niteliyor. Kırsal mahalle kanununda yapılan değişiklik ile kırsal mahalle olacak yerleşim alanlarında yaşayanlara muafiyetler ve indirimler yapıldı. Peki uygulamada son durum ne?

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Türkiye’nin ilk dev hobi köyü Gölbaşı’nda kuruluyor!

Atatürk'ün ölmeden önce 1937 yılında tasarladığı Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayan 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesi Gölbaşı’nda çalışmalara başlıyor.

Kapadokya'daki yer altı yerleşim alanları açıldı!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapatıldı ve yer altı yerleşim alanları ziyarete açıldı.

Elazığ Doğanbağı köyü göz göre göre yıkılmış!

Elazığ'da meydana 6.8 büyüklüğündeki depremde  yerle bir olan Doğanbağı köyündeki evler hakkında geçen yıl meydana gelen 5.2’lik deprem sonrasında rapor hazırlandığı ancak rapordaki uyarıların hiçbir şekilde dikkate alınmadığı ortaya çıktı...

Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacağını söyledi.

Gölköy'de yerleşim alanlarındaki heyelan riski meclis gündeminde!

Ordu ili Gölköy ilçesinde bazı yerleşim alanlarındaki heyelan riskine yönelik Bakanlığın çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Samsun Lojistik Köy Mart ayında hazır!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, lojistik köy projesinin Mart ayında hazır olacağını söyledi.

Niğde Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Soylu'ya Niğde'nin Çamardı ilçesi Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanının genişletilip genişletilmeyeceğini sordu..

köy yerleşim alanlarında yapılaşma Haberi

köy yerleşim alanlarında yapılaşma

Köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 18/3/1924 tarih ve 442 sayılı Köy Kanununa 7 Ek Madde Eklenmesi Hakkında 20/5/1987 tarih ve 3367 sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili hususları düzenliyor.


6831 sayılı Orman, 2634 sayılı Turizm Teşvik, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma, 1051 sayılı Kanunla değişik 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair ve 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunları ek ve tadilleri kapsamına giren sahaların dışında; köylerde köy yerleşme alanlarının tespit edilmesi, köy yerleşme planlarının yapılması, köy yerleşme alanı tespit komisyonunun teşkili ile karar verme ve çalışma esasları, ihtiyaç sahiplerinde aranacak nitelikler, arsaların rayiç bedel tayini, satış ve tesciller, devir yasakları ve amaca uygun kullanılma esasları,...