29 / 04 / 2024

köyde deprem sigortası yapılır mı

köyde deprem sigortası yapılır mı

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen zararlar poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK yapılır mı? İşte yanıtı..

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var?

Türkiye, deprem riski oldukça yüksek bir bölge. Fay hatları üzerinde konumlanması nedeniyle ülkemizde büyük depremler yaşanabiliyor. Peki Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? İşte ayrıntılar...

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

Deprem sigortası, afet sonrası mali yükü azaltıyor!

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Berrin Dinç, zorunlu deprem sigortası DASK'ı anlattı. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da en düşük deprem sigortası 110 TL!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yapılan değişiklik ile İstanbul'daki en düşük deprem sigortası 110 TL oldu. 

Zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 51.7!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşanan büyük zararlara rağmen, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı henüz yüzde 51.7.

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaptırdı!

DASK tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye ulaştı..

köyde deprem sigortası yapılır mı Haberi

köyde deprem sigortası yapılır mı

Köyde DASK yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi oluyor. Peki, köyde DASK yapılır mı?


Köy yerleşimleri DASK kapsamına girmiyor. Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalarda ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. 


9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununa tâbi olan veya kamu hizmet binası olarak kullanılan binalar ve bağımsız bölümler,


Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalar,


Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar,

Projesi bulunmayan ve mühendislik hizmeti görmemiş...