15 / 05 / 2024

köyde İfraz ve Tevhid İşleri

köyde İfraz ve Tevhid İşleri

Tevhid işlemi ile tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilebiliyor. Peki, köyde tevhid nasıl yapılır? İşte plansız alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında yer alan tevhid koşulları..

Köyde ve kırsal alanlarda yaşayanlar dikkat! O süre uzatıldı!

Köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine satılan taşınmazlar üzerinde bina yapılmaması veya bunların taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda taşınmazın köy tüzel kişiliği adına tescil edilmesi için öngörülen süre 31 Aralık'a uzatıldı.

Ayvacık'taki 12 köyde 85 konut hasar gördü!

Ayvacık ilçesinde hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 köyde 85 konutun hasar gördüğünü söyledi.

Mimar Orhan Özgüner Köyde Mimari’yi anlattı!

Mimar Prof. Dr Orhan Özgüner'in  1968’de yaptığı Köyde Mimari Doğu Karadeniz araştırmasının fotoğrafları Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluştu.Özgüner, köy evinin sosyal düzenin yansıtıcısı olduğunu söylüyor.

Köyde ev yapma maliyeti 2018!

Köyde ev yapmak isteyenlerin yapacağı masraf, inşaat türüne göre değişiyor. İnşaat maliyet bedelleri ise her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden belirleniyor. İşte köyde ev yapma maliyeti 2018..

Gaziantep Büyükşehir, 350 köyde arazi yolu açtı!

Şehir merkezindeki yol ve imar çalışmalarının yanında taşra ilçelerinde de çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son iki yıl içinde yaklaşık 350 köyde arazi yolu açtı.

Köyde tarlaya ev yapmak mümkün mü?

Köyde tarlaya ev yapmak mümkün mü? Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları nasıl yapılır?

Köyde belediye olur mu?

Nüfusu iki binden aşağı yurtlara köy ve nüfusu iki bin ile yirmi bin arasında olanlara kasaba ve yirmi binden çok nüfusu olanlara şehir deniyor. Şehirler belediye ile yönetiliyor. Peki, köyde belediye olur mu?

Köyde kentsel dönüşüm nasıl yapılacak?

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için uygulamalar yapılıyor. Peki, köyde kentsel dönüşüm nasıl yapılacak?

Köyde emlak vergisi ödenir mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Peki, köyde yer alan arsa, arazi ve binalara emlak vergisi ödenir mi? Köyde emlak vergisi ödenir mi?

Muğla ve Aydın'daki bir çok köyde su sorunu yaşanıyor!

Muğla ile Aydın'da vatandaşlar içme suyuna hasret kaldı. Bir çok köyde içme suyunun yanı sıra kullanma suyu da yok. Bazı yerlerde ise her türlü pisliğin bulunduğu kanallardan su alan vatandaşlar, bu suyu kaynatarak içiyor

Köyde ifraz nasıl yapılır?

Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına göre, köyde çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemiyor. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamıyor. Peki, köyde ifraz nasıl yapılır?

Köyde ifraz şartları nelerdir?

İfraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz işlemi nasıl yapılır? Köy yerleşik alanlarında ifraz işlemi nasıl yapılır? Köyde ifraz şartları nelerdir?

Köyde inşaat izni nasıl alınır?

Köy yerleşik sınırı içerisinde bir arsanız olduğunu ve "Köydeki arsama ev yapmak istiyorum." dediğinizi farz edelim. Bu durumda köyde inşaat izni nasıl alınır? Köy ruhsat işleri nelerdir?

köyde İfraz ve Tevhid İşleri Haberi

köyde İfraz ve Tevhid İşleri

Köyde tevhid nasıl yapılır?

Tevhid işlemi ile tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilebiliyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Birleştirilecek gayrimenkullerin üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor. 


Tapuda tevhit işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tevhid işlemi harcının yatırılması gerekiyor. Peki köyde tevhid nasıl yapılır?


Köyde tevhid işleminin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Plansız alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında madde 62'de açıklanıyor. 


Madde 62- Köyde İfraz ve Tevhid İşleri:

Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük...