02 / 05 / 2024

köyde konut yaptırmak için alınacak izinler

köyde konut yaptırmak için alınacak izinler

Köyde ev inşaatı yapma koşulları, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, köyde konut yaptırmak için alınacak izinler nelerdir?

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Köyde ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle tarımsal amaçlı yapıların kapsamına ‘bağ evi' de dahil edildi. Böylelikle evler için ruhsat zorunluluğu kaldırıldı. 

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde ağır hasar gören 18 köyde konut yapımına devam ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

Konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 önemli tavsiye!

İstediğiniz evi aldınız ve evinizi güvence altına almak için konut sigortası yaptırmaya karar verdiniz. Karar verdiğiniz, sigortanın hangi teminatları kapsadığını, fiyatının nasıl hesaplandığını, eşyalarınızı nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? İşte konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 tavsiye.

Türkiye'ye 1.245 yeni hastane, 817 bin konut yaptık!

Sivas mitinge halka hitap eden Başbakan Yıldırım, "Bugüne kadar Türkiye'ye 284 bin derslik, bin 245 yeni hastane, 817 bin toplu konut yaptık. Peki bu yıkım ekine soruyorum? Siz ne yaptınız?" dedi..

Başbakan Yıldırım: Çankırı'ya 5 bin konut yaptık!

Çankırı Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, "Bugüne kadar Çankırı'ya 5 bin konut yaptık. Bin konutun yapımını da gerçekleştireceğiz" dedi...

TOKİ Başkanı Turan: 13 yılda 700 bin konut yaptık!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 13 yıllık süreçte yaklaşık 700 bin konut ve 8 bine yakın sosyal donatı yaptıklarını belirtti. İşte açıklamaları...

Konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

Konut kredisi kullanan ve konut kredisi kullandıran kişi ve finansal kuruluşların hak ve sorumlulukları, Konut Finansmanı Sözleşmesi Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Yönetmeliğe göre, konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

TOKİ Erzurum'da 2 bin konut yaptı!

TOKİ ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile 500 lira taksitle vatandaşlar ev alabilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim döneminde vaatlerinin 5 bin civarında konut yaptırmak olduğunu söyledi.

Köyde konut yaptırmak için alınacak izinler!

Köyde ev inşaatı yapma koşulları, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, köyde konut yaptırmak için alınacak izinler nelerdir?

Çinli milyoner doğduğu köyde yeniden yaptırdığı 72 evi hediye etti!

Çin'de Xiong Shuihua isimli bir milyoner doğduğu köydeki eski evleri yıktırıp yerlerini yenilerini yaptırdı ve 72 aileye evleri bedava hediye etti. Milyonerin projesi 4 milyon dolara mal oldu...

TOKİ Isparta'da 334 konut yaptırıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Isparta Merkez Garnizon Lojmanları Bölgesi'nde 156 tane, General İhsan Alper Kışlası 178 tane olmak üzere Isparta'da toplam 334 tane konut yaptırıyor.

Az gelirli düşük faizle konut kredisi kullanacak!

Ekonomi yönetimi vergi ve kredi politikasında, düşük gelirlilerin konut sahibi olmasını kolaylaştırmak için harekete geçiyor. Planın ilk adımları 2015 Programı’na girdi. Artık az gelirli düşük faizle konut kredisi kullanabilecek...

köyde konut yaptırmak için alınacak izinler Haberi

köyde konut yaptırmak için alınacak izinler

Köyde konut yaptırmak için alınacak izinler!

Köyde ev inşaatı yapma koşulları, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor.


Ev yapılacak arsanın köy sınırları içerisinde olması durumunda sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut , tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köy odası, köy camii vb. köy ortak yapıları inşaat ve yapı kullanma iznine tabi tutulmuyor. Peki, köyde konut yaptırmak için alınacak izinler nelerdir?


Yapının fen ve sağlık kurallarına uygun olması ve köy ihtiyar heyetinden izin alınması gerekiyor.


Yukarıdaki sayılan yapılar dışındaki ruhsata tabi yapılara inşaat ve yapı kullanma izni, valiliklerce veriliyor. Köy yerleşik alan sınırları içinde yapılaşma şartları şu şekilde sıralanıyor:


- Köy ve mezarlıkların yerleşik alanları içinde yapılacak ifraz işlemlerinde , parsel...