29 / 04 / 2024

köydeki evlere dask yapılır mı

köydeki evlere dask yapılır mı

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen zararlar poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK yapılır mı? İşte yanıtı..

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL'lik eve 30 bin TL isteniyor!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira zammı tartışması büyüyor. Kiracılar çözümü mahkemeden ararken, fahiş kiralardan sık sık şikayet ediyor. İşte kiracıların anlattıkları...

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

İzmir'de kiralık evlere talep arttı!

İzmir'de kiralık evlere olan talep artışı tavan yaptı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, evlerinden tahliye edilmek istenen kiracılara önerilerde bulundu.

Moskova'da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Moskova’da “elit” şeklinde nitelendirilen lüks kiralık evlere talep tekrar yükselişte. Savills şirketinin verilerinde, başkentte Haziran-Ağustos 2021 tarihlerinde imzalanan lüks kiralık konut sözleşmeleri geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterdi. 

Doğayla iç içe küçük evlere talep arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla doğayla iç içe küçük evlere talep arttı...

Ofisler yazlık evlere taşındı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte ofisler de yazlık evlere taşındı...

Yazlık evlere zam yağdı!

Koronavirüs süreci boyunca yazlık evlere talep yükseldi. Ev fiyatları en çok Muğla, Aydın ve Antalya'da artış gösterdi...

Küçük mobil evlere koronavirüs akını!

Türk halkı için konut sahibi olmak, daha iyi bir yaşamın anahtarı. Fakat şu an değişen yaşam şartları, yükselen inşaat ve arsa fiyatları gibi unsurlar konut sahibi olmayı özellikle de müstakil eve sahip olmayı gittikçe güçleştirdi.

Ailenin tek evine haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamın tek evi var. Birine kefilliğinden dolayı varlık şirketi oturduğu evi icradan satılığa çıkardı. Babamın köydeki evi satılır mı? Evde babam ve annem oturuyor. Başka oturacak evleri yok. Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Çin'in en zengin köyü olan Huaxi Köyü'nün muhtarı burada yaşayan herkese ev ve araba veriyor. Fakat bu ev hediyesi için bir takım şartlar bulunuyor. 

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

köydeki evlere dask yapılır mı Haberi

köydeki evlere dask yapılır mı

Köyde DASK yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi oluyor. Peki, köyde DASK yapılır mı?


Köy yerleşimleri DASK kapsamına girmiyor. Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalarda ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. 


9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununa tâbi olan veya kamu hizmet binası olarak kullanılan binalar ve bağımsız bölümler,


Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalar,


Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar,

Projesi bulunmayan ve mühendislik hizmeti görmemiş...